Osnovni namen podelitve viktorjev je bil zabavati, špikati in ne žaliti

Podelitev viktorjev je dvignila mnogo prahu. Na RTV Slovenija zatrjujejo, da ni bila v skladu s scenarijem, ki so ga prejeli v vpogled. Glavni in odgovorni urednik revije Stop, ki je prireditev organizirala, Martin Senica je povedal, da so nastopajoči pripravili osnovo, ki je bila v veliki meri predstavljena vodstvu RTV Slovenija.

Boris Kobal na podelitvi viktorjev 2011 Foto: Nebojsa Tejic
Boris Kobal na podelitvi viktorjev 2011 Foto: Nebojsa Tejic

LJUBLJANA>Martin Senica je pojasnil, da je koncept podelitve viktorjev za najvidnejše slovenske medijske dosežke, ki so si ga letos zamislili avtorji, nastajal s skupnimi močmi vseh nastopajočih. Vsak izmed njih je pripravil osnovo, ki je bila v veliki meri tudi predstavljena vodstvu RTV Slovenija, sami nastopajoči pa so na svojih točkah še gradili in delali do konca, “lahko bi rekli skoraj do nastopa na odru”. Temu je po besedah Senice botrovala tudi stiska s časom, ki je bil na voljo za pripravo in izvedbo same prireditve.

Posameznik za vodenje so bili izbrani na podlagi njihove uspešne zgodovine ustvarjanja humornih predstav in nastopov. Vsak izmed njih je imel dokaj proste roke, da nastopi v svojem prepoznavnem stilu, je pojasnil Senica in dodal: “Satiriki skušajo ujeti duh časa, ki ga živimo, in ga predstaviti čim bolj duhovito. Včasih jim uspe bolj, včasih manj. Da je bila večina prispevkov satiričnih, je kriv torej čas, ki ga živimo. Poudarjam, osnovni namen oddaje je bil - zabavati, špikati in ne žaliti.”

STA


Najbolj brano