Oskarja za najboljši film je dobil Affleckov Argo

Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti je na sinočnji podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu za najboljši film razglasila zgodbo o reševanju ameriških diplomatov iz Irana režiserja Bena Afflecka Argo.

 Na sinočnji podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu je nagrado za najboljši filmprejel  Affleckov Argo Foto: Facebook
Na sinočnji podelitvi filmskih nagrad oskar v Los Angelesu je nagrado za najboljši filmprejel Affleckov Argo Foto: Facebook

LOS ANGELES> Štiri oskarje je prejel brodolomski film Pijevo življenje. Na podelitvi ni bil v izrazitem ospredju noben od nominiranih filmov.

Nagrade v igralskih kategorijah niso prinesle večjih presenečenj. Oskarja za najboljšo moško glavno vlogo je dobil Daniel Day Lewis (Lincoln), oskarja za glavno žensko vlogo je odnesla Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook). Avstrijec Christoph Waltz (Django brez okovov) je zmagal v kategoriji stranske moške vloge, pri ženskah pa je v tej kategoriji zmagala Anne Hathaway (Nesrečniki).

Ben Affleck je prišel na svoj račun, ko je prišel na oder po oskarja skupaj s kolegoma producentoma Georgem Clooneyjem in Grantom Heslovom, saj ga niso nominirali v režiserski in igralski kategoriji. Njegov Argo je pobral tudi oskarja za prirejen scenarij (Chris Terrio) in za montažo. Oskarja za režijo je dobil Ang Lee za Pijevo življenje, oskarja za izvirni scenarij pa Quentin Tarantino za film Django brez okovov.

STA


Najbolj brano