Oliver in Gibonni dobrodošlo oživila Titov trg

Čeprav ni koncert Oliverja Dragojevića ali Gibonnija nikakršna redkost, nenazadnje sta lani v Kopru oba nastopila na samostojnih koncertih, pa je bil njun petkov skupni nastop za mnoge prav poseben.

utrinek s koncerta Oliverja Dragojevića (desno) in Gibonnija Foto: Maja Pertič Gombač
utrinek s koncerta Oliverja Dragojevića (desno) in Gibonnija Foto: Maja Pertič Gombač

KOPER> Tako poseben, da je recesiji v brk - vstopnica za stojišča je stala 18, za sedišča pa 22 evrov - Titov trg zapolnila množica, ki je z nastopajočimi soustvarila za marsikoga nepozaben večer.

Koncert, ki so ga organizatorji morda nekoliko preuranjeno poimenovali Koncert leta 2012, je bil privlačen vsaj iz dveh vzgibov: zaradi pričakovanja skupnega nastopa dveh največjih hrvaških glasbenih ustvarjalcev in zaradi lokacije, saj je glavni mestni trg čudovita kulisa za tovrstne dogodke, ki pa so tamkaj postali prava redkost. Oliver Dragojević, ki ga je že v soboto čakal nastop s simfoniki RTV v Križankah, je koprskemu občinstvu s skupino Dupini predstavil repertoar, v katerem ni varčeval z zimzelenimi uspešnicami od Skalinade, Malinkonije, Oprosti mi, pape do Nadaline, pri kateri je poprijel celo za harmoniko.

Vrhunec dve uri in pol dolgega koncerta je bil kajpak skupni nastop z Gibonnijem. Slednji je s svojo skupino najprej nastopil sam, s pesmijo Tempera (Nevihta) priklical tudi nekaj dežnih kapelj, nato pa jih z Dragojevićem odgnal s skladbami U ljubav vjere nemam, Lipa moja in Cesarica, ob katerih je tako kot večji del večera v en glas zapelo tudi uročeno občinstvo. MPG


Najbolj brano