Od krajinskih motivov do abstraktnih podob

V galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici se ta mesec z najnovejšimi deli predstavljajo člani domačega Likovnega društva Franceta Pavlovca.

Svoja dela so obiskovalcem na otvoritvi predstavili tudi sami  ustvarjalci.  Foto: Petar Nikolić
Svoja dela so obiskovalcem na otvoritvi predstavili tudi sami ustvarjalci.  Foto: Petar Nikolić

ILIRSKA BISTRICA > Razstavljenih je 27 novejših umetniških slik, izdelanih v različnih tehnikah. Ustvarilo jih je štirinajst likovnikov iz domačega društva. Obiskovalci bodo v štirih tednih, kolikor bo razstava v ilirskobistriški galeriji na ogled, lahko občudovali upodobitve najrazličnejših tem, krajinske motive, tihožitja, abstraktne slike, živalsko figuraliko, pa tudi motive, ki so posvečeni ohranjevanju kulturne dediščine.

Na otvoritvi je bilo občinstvo priča pestremu uvodnemu programu, ki ga je vodila najaktivnejša članica društva, akvarelistka Zdenka Vinšek. Na ogled postavljena dela je zbranim strokovno približala umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka Polona Škodič, obiskovalce pa je nagovoril tudi predsednik likovnega društva Danijel Tomažič. Poročal je o že opravljenem delu in načrtih, ki še čakajo na uresničitev.

Na prireditvi ni manjkala niti glasba. Veselo vzdušje so pričarali mladi glasbeniki iz ansambla Rojčevih 5, nad katerimi bdi glasbeni pedagog in zborovodja dr. Mirko Slosar. Sledil je skupni ogled razstave in na koncu seveda veselo druženje z umetniki. Razstava bo v galeriji Doma na Vidmu na ogled vse do 4. aprila.


Najbolj brano