Od Hendrixa do Fige

Drevi ob 20. uri se bo v Figa Rock Baru v Kopru pričel niz štirih brezplačnih blues-rock koncertov, na katerih bo Radio Capodistria gostil bende iz Amerike, Italije in Slovenije.

Koprski festival bluesa in rocka bo drevi odprl kansaški blues-rock bend Moreland&Arbuckle Foto: Gavin Peters
Koprski festival bluesa in rocka bo drevi odprl kansaški blues-rock bend Moreland&Arbuckle Foto: Gavin Peters

KOPER > Štiri bende bo na mini festivalu 04X4 gostila oddaja v italijanščini Club 04, ki jo urejata Svetozar Rackov in Andrea F, slednji pa jo tudi vodi. Potujoča oddaja, ki se seli od prizorišča do prizorišča, je namenjena zlasti bluesu, rocku, jazzu in kantavtorski glasbi, ime pa ji je posodil sedanji Studio Hendrix, nekdaj preprosto imenovan 04.

Na prizorišču tokratnega niza, v Figa Rock Baru, bo drevi nastopil blues-rock bend iz Kansasa Moreland&Arbuckle, jutri Uroš Planinc Group, večinoma instrumentalna slovenska skupina pod vodstvom kitarskega virtuoza, v sredo The Steepwater Band iz Chicaga, ki v svoj spevni rock rad vpleta stari dobri čikaški blues, v četrtek pa primorskemu koncertnemu občinstvu že znani Paolo Bonfanti Trio, ki ga vodi prekaljeni glasbenik iz Genove, mojster električne in akustične kitare, ki povečini pesni v angleščini, občasno pa tudi v materinščini.

Voditelj oddaje Andrea F pravi, da bo nastopajočim postavil le nekaj vprašanj, saj želi poslušalstvu omogočiti čim več dobre glasbe. Pojasnjuje, da si bende iz daljnih krajev lahko privoščijo, ker jih prestrežejo na turneji in jim zato ne povzročajo dodatnih stroškov. Opozarja še, da se bodo brezplačni koncerti pričenjali natanko ob 20. uri, saj jih bo v živo prenašal Radio Capodistria, sočasno pa bodo na ogled tako na radijski spletni strani kakor na www.muzikobala.com. Posnetki bodo šli v arhiv in bodo ljubiteljem rocka in bluesa na voljo tudi kasneje. AG


Najbolj brano