Obeta se razširjena izdaja legendarnega albuma Sex Pistols

Britanska punkerska skupina The Sex Pistols je podpisala pogodbo z založbo Universal, pri kateri bodo izdali razširjeno izdajo svoje edine studijske plošče z naslovom Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols (1977). Britanski BBC, da bo razširjena izdaja tako obeležila 35-letnico prvega izida te kultne plošče punkovskega gibanja.

Britanska punkerska skupina The Sex Pistols je podpisala pogodbo z založbo Universal, pri kateri bodo izdali razširjeno izdajo svoje edine studijske plošče z naslovom Never Mind The Bollocks, Here
Britanska punkerska skupina The Sex Pistols je podpisala pogodbo z založbo Universal, pri kateri bodo izdali razširjeno izdajo svoje edine studijske plošče z naslovom Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols (1977) 

LONDON>“Vsak glasbeni navdušenec sanja o tem, da ponovno oceni opus zasedbe The Sex Pistols,” je dejala predstavnica založbe Universal Karen Simmonds. Katere novosti bo razkrila razširjena in prenovljena izdaja založbe Universal, ki sodi med največje svetovne glasbene založbe, še ni znano.

Ameriška glasbena revija Rolling Stone je dvojno vinilno ploščo z 12 skladbami Never Mind The Bollocks, ki jo je sprva izdala založba Virgin, uvrstila med najboljše albume vseh časov.

Skupina Sex Pistols je bila ustanovljena leta 1975. Najbolj je znana po “punkerskih himnah”, kot so Anarchy in the UK, God Save the Queen in Pretty Vacant, posebej pa po svojem stilu oblačenja, za katerega je poskrbela modna oblikovalka Vivienne Westwood.

Zasedba, ki jo je idejno vodil menedžer Malcolm McLaren, je s pevcem Johnnyjem Rottenom in pokojnim basistom Sidom Viciousom za desetletja navdihnila mlade po vsem svetu, da se zoperstavljajo “sistemu”, še piše BBC.

Leta 1976 so podpisali pogodbo z založbo EMI, vendar potem povzročili škandal s preklinjanjem v oddaji Today na televizijski postaji Thames Television. Založba EMI je zato pogodbo z njimi prekinila.

The Sex Pistols so se sredi 90. let ponovno zbrali za svetovno turnejo, v sklopu katere so julija leta 1996 gostovali tudi v ljubljanski Hali Tivoli.

STA


Najbolj brano