Novi val lahkotnosti nad Ljubljano

Po dobrih dveh letih je bila publika v ljubljanskem Kino Šiška ponovno deležna predelav pesmi novega vala. Francoska skupina Nouvelle Vague je pokazala, da se da v spevno in plesno glasbo da pretvoriti praktično vse.

 Foto: Darjan Gorela
Foto: Darjan Gorela

LJUBLJANA >Prizorišče sta prvi zavzeli pajkici, ki sta občinstvo ujeli v znan napev skupine The Cure-Lulaby. Preoblekle so se še nekajkrat, med tem pa odpele še Dancing with Myself (Bily Idol), Blue Monday (New Order), Master and Servant (Depeche Mode), The Guns of Brixton (The Clash), A Forest (The Cure), Just Can't Get Enough (Depeche Mode) , na koncu pa so navdušili še s Too Drunk to Fuck (Dead Kennedys).

Love Will Tear Us Apart (Joy Division), God Save the Queen (Sex Pistols) in Ever Fallen In Love (Buzzcocks) pa so bile pesmi ki so zaključile večer po bučno izsiljenem bisu.

Če so ljubitelji bossa-nove in nežnega šepetanja ugotavljali, da Nouvelle Vague še najbolj uspevajo v manjših dvoranah in slušalkah, so mojstri priredb tokrat prepričali še z nastopom in animiranjem občinstva, ki je na trenutke ustvarilo pravo stadionsko vzdušje. Za to sta bili zaslužni pevki Mélanie Pain in Liset Alea, ženski žametnega glasu in erotičnih gibov, ki se jima je na odru pridružila še plesalka Zula, ki je poskrbela da so na koncertu plesale tudi oči.

DARJAN GORELA


Najbolj brano