Naprodaj zbirateljski kovanci ob Evropski prestolnici kulture

V poslovalnicah Deželne banke Slovenije bodo v ponedeljek začeli prodajati dva nova zbirateljska kovanca, izdana ob priložnosti Evropska prestolnica kulture - Maribor 2012. Gre za zlatnik in srebrnik: zlatnik z nominalno vrednostjo 100 evrov bo mogoče kupiti za 300 evrov, srebrnik z nominalno vrednostjo 30 evrov pa za 40 evrov.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

LJUBLJANA> Slovenija se z izdajo zbirateljskih kovancev pridružuje promociji Evropske prestolnice kulture, ki je v letu 2012 dodeljena Mariboru in partnerskim mestom. Motiv na kovancih je simbolna interpretacija starega mariborskega mostu, v prenesenem pomenu pa gre za povezovanje, komunikacijo in ustvarjalnost. Avtor idejnega osnutka kovancev je Tomaž Plečko.

Najprej bodo lahko omenjena kovanca prevzeli abonenti na podlagi svojih prednaročil, zatem pa bodo prišli v prosto prodajo, so sporočili iz Deželne banke Slovenije.

Predvidoma junija bodo na voljo še zbirateljski zlatnik, srebrnik in dvokovinski kovanec za tri evre, ki jih bo Slovenija izdala ob 100-letnici osvojitve prve olimpijske medalje.

STA


Najbolj brano