Največ je postati eno z občinstvom

Piran je njena občina, a je tudi mesto, ki nastopa v njeni najprepoznavnejši pesmi Lahko noč, Piran. Tudi zato bo Anika Horvat drevi ob 21. uri na plaži pri hotelu Piran s celjskim big bandom Žabe in svojo spremljevalno zasedbo NEzemljani domačinom in drugim obiskovalcem poklonila koncert, s katerim obeležuje 25. obletnico izida prvega albuma Pomlad in še kaj.

Anika Horvat Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Anika Horvat Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PIRAN > Aniko Horvat (1977) je v svet glasbe vpeljal zdaj že pokojni oče Ferry Horvat, glasbenik in skladatelj, ki jo je na njeni glasbeni poti ves čas podpiral. Ta se je začela že kako leto pred izidom prve kasete Pomlad in še kaj, od katerega letos mineva 25 let, zato se pevke še marsikdo spominja kot nadarjenega pojočega otroka, deklice, ki ji je z izjemno vztrajnostjo uspelo ostati na slovenskih glasbenih odrih do danes. Leta 1996 je festival Melodije morja in sonca osvojila s pesmijo Lahko noč, Piran, delom Draga Misleja Mefa in Marina Legoviča, ki je še danes njena najprepoznavnejša. A to ni njena največja lovorika, saj je tudi dvakrat osvojila Slovensko popevko. Na našem najuglednejšem festivalu je leta 2007 zmagala s pesmijo Belo nebo, leta 2009 pa s Samo ti.

Čeprav Aniko mnogi poznajo po uspešnih nastopih z Big bandom RTV Slovenija, s katerim je izdala tudi dve plošči, ter z drugimi orkestri, se je mlajši generaciji poslušalcev približala s sodobnejšimi popevkami, kakršne so Ogenj in led, Predala se ne bom, Kdo si ti s Klemnom Klemnom in drugimi, ki so prav tako sestavni del njene kariere.

Zato bo tudi nocojšnji koncert, ki ga po pokroviteljstvo piranske občine prireja ŠKID Jaz sem najboljši Portorož v sodelovanju z Avditorijem Portorož, dvodelni. “V prvem delu, ki ga bo zaznamoval prepoznaven zvok orkestra, bo nekaj slovenske popevke, angleških evergreenov, v drugem delu pa žur in seveda moje največje uspešnice,” nam je zaupala pevka, ki je te dni izdala tudi svojo prvo ploščo za otroke Od Pike do Acota.

Ko se danes ozre nazaj, pravi, da je nagrad vesela, a ji veliko več pomenijo spomini na posebej uspele koncerte: “To so tisti, na katerih je občinstvo dihalo z menoj. Nastop, ko sem z občinstvom eno, je največ, kar je lahko.MPG


Najbolj brano