Na Slovenski popevki tudi Rudi, Anika in Slavko

Na Slovenski popevki 2011, ki bo septembra, bodo letos nastopili tudi trije Primorci: Anika Horvat, Slavko Ivančić, in Rudi Bučar.

Na Slovensko popevko gredo letos trije Primorci - Rudi Bučar, Anika Horvat in Slavko Ivančić. Foto: Maja Pertič Gombač
Na Slovensko popevko gredo letos trije Primorci - Rudi Bučar, Anika Horvat in Slavko Ivančić. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA> Besedilo za pesem In si tu, ki jo bo zapela Anika Horvat, je napisala Damjana Kenda Hussu, glasbo pa je prispeval Marino Legovič.

Slavko Ivančić se bo predstavil s pesmijo Danes si sam, besedila za njo se je domislil Drago Mislej - Mef, glasbe pa Gaber Radojevič. Rudi Bučar bo nastopil s pesmijo Naj traja, za katero je pripravil tudi glasbo, besedilo pa mu je napisal Leon Oblak.

Od devetih izvajalcev, ki se bodo predstavili na letošnji Slovenski popevki, so kar trije, torej tretjina, iz slovenske Istre.

Prijavljenih je bilo 95 skladb

Za nastop na Slovenski popevki 2011 se je potegovalo 95 skladb. V drugi krog se jih je uvrstilo uvrstilo 48, na koncu pa so jih izbrali devet. Poleg treh Primorcev se bodo tako predstavili še Cole Moretti, Lea Likar, Nuška Drašček, Matjaž Jelen, Samo Budna in Marko Vozelj. Komisija je določila tudi rezervne skladbe, njihovi izvajalci pa so Regina A. Kogoj, Iva Stanič, Nina Košir in Sash A. Gliha.

Komisija je tudi predlagala, da RTV Slovenija povabi še tri izvajalce, s katerimi bi zapolnili manjkajoči nabor skladb, torej 10., 11. in 12. skladbo, ki se bodo predstavile na prireditvi Slovenska popevka 2011.

NR


Najbolj brano