Na Blues Postojnska jama prihaja “poskočna” Rosie Ledet

V sklopu blues festivala bo v Postojni danes gostovala kraljica zydeco glasbe Rosie Ledet. Koncert v Jamskem dvorcu pred Postojnsko jamo se bo pričel ob 20.30. Organizatorji napovedujejo, da bo to zagotovo eden od najbolj poskočnih koncertov v letošnji koncertni sezoni Blues Postojnska jama.

V sklopu blues festivala bo v Postojni danes gostovala kraljica zydeco glasbe Rosie Ledet
V sklopu blues festivala bo v Postojni danes gostovala kraljica zydeco glasbe Rosie Ledet 

POSTOJNA>Rosie Ledet s svojo energijo umešča ognjevito glasbo Lousiane na svetovni festivalski zemljevid. S svojimi Zydeco Playboys se je zelo hitro prebila med vodilne zydeco izvajalce, njena sveža energična glasba ima bogate korenine v zapuščini Kreolov.

“Iz tradicije in legend stoletij se je rodila glasba, Rosiejina glasba. Glasba je v njeni krvi tako kot se preliva voda Mississippija v vode močvirij Lousiane v Bayou,” je povedal strokovni vodja festivala Blues Postojnska jama Borut Bašin.

“Ob majhnem številu žensk v zydecu ima Rosie možnosti za dolgoročen uspeh. Njen topel odrski nastop je kombiniran z nalezljivim zydeco ritmom, kar jo naredi nezaustavljivo na odru, publika pa je nad njim navdušena,” je povabilo v Postojno sklenil Bašin. Rosie Ledet je ena redkih izvajalk, ki še vedno poje in ustvarja lastne skladbe v kreolski francoščini, kar bodo slišali tudi obiskovalci nocojšnjega koncerta.

Festival Blues Postojnska jama bo do konca sezone gostil še dva ameriška blues glasbenika - 19. aprila bo v Postojni gostoval Michael Burks, 24. maja pa Billy Branch. Koncertna sezona je letos prvič podaljšana za mesec dni, za vse koncerte pa je zanimanje veliko.

STA


Najbolj brano