Morriconejeva glasba v novem filmu Tarantina

Mednarodno priznani, z oskarjem za življenjsko delo nagrajeni italijanski skladatelj in dirigent Ennio Morricone je prispeval nekaj skladb za novi film Quentina Tarantina z naslovom Django brez okovov. Besedilo za eno od skladb Ancora qui podpisuje in izvaja priljubljena italijanska pevka Elisa, je poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Ennio Morricone
Ennio Morricone  

RIM>Ennio Morricone je poleg glasbe za pesem Ancora qui za filmsko zgoščenko prispeval še skladbe The Braying Mule, Sister Sara's Theme ter Un monumento, piše na uradni spletni strani filma. Izid albuma je napovedan za 18. december.

Zgodba filma Django brez okovov je postavljena na ameriški jug in sledi peripetijam osvobojenega sužnja Djanga, ki po ZDA potuje z lovcem na glave nemškega porekla Dr. Kingom. Film naj bi navdahnil špageti vestern Django v režiji Sergia Corbuccija iz leta 1966, v katerem je nastopil Franco Nero.

Novi film kultnega režiserja Quentina Tarantina bo na redni spored slovenskih kinematografov prišel sredi januarja 2013. V njem med drugimi nastopajo Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio ter Samuel L. Jackson.

STA


Najbolj brano