Mladi Neil Young danes v Ljubljani

Danes ob 22h bo na slikovitem dvorišču ljubljanskega gradu nastopil ameriški kantavtor Kurt Vile, ki ga glasbena kritika označuje za mladega Neila Younga. Na odru se mu bo pridružil še glasbeni kolektiv The Violators, za uvod pa bo poskrbel slovenski duo Incurabili.

Danes ob 22h bo na slikovitem dvorišču ljubljanskega gradu nastopil ameriški kantavtor Kurt Vile
Danes ob 22h bo na slikovitem dvorišču ljubljanskega gradu nastopil ameriški kantavtor Kurt Vile 

LJUBLJANA > “Če ste lani uživali na Grajskem dvorišču na koncertu zasedbe The War On Drugs, potem morate obiskati koncert Kurt Vile and The Violators (Filadelfija, ZDA). Kurt Vile je ustanovni član zasedbe The War On Drugs, ki jo je zapustil po prvencu in se nato povzpel v sam kantavtorski vrh. Lahko se pohvali s petimi velikimi ploščami (dvojni Wakin’ On A Pretty Daze je pravkar ugledala luč sveta) in dejstvom, da ga močno opevajo tako kritiki kot drugi glasbeniki, vse bolj in bolj pa postaja tudi glavna zvezda amerikane ter young Neil Young”, so zapisali organizatorji Buba Booking and Promotion.

Kurt Vile je svoja dvajseta leta klavrno preživljal na viličarju, kanček upanja pa mu je poleg igranja vlivala glasba Becka, Pavement, Fleetwood Mac, Smog ter Boba Dylana. Skladal je preproste folkrokovske pesmi, ki jih je nato posnel v svoji sobi. Z najboljšim prijateljem Adamom sta leta 2005 ustanovila bend The War On Drugs, nato je stopil na samostojno pot. Prva dva albuma sta bila posneta doma v “DIY tehniki”, pri tretjem albumu Childish Prodigy pa ga je že “omrežila” priznana newyorška zasedba Matador. Tega izdelka ni mogla prehvaliti kultna zasedba Sonic Youth, njegova pot se od tedaj samo strmo vzpenja navzgor.

Skratka, Kurta Vileja bi lahko označili za trenutno največji mladi up ameriške kantavtorske scene, ki ga ne velja zamuditi.

BP


Najbolj brano