Michel Houellebecq prihaja v Ljubljano

Prvo ime letošnje izdaje festivala Fabula - Literature sveta bo svetovna literarna zvezda, razvpiti francoski pisatelj Michel Houellebecq, poroča spletni portal MMC.

Prvo ime letošnje izdaje festivala Fabula - Literature sveta bo svetovna literarna zvezda, razvpiti francoski pisatelj Michel Houellebecq
Prvo ime letošnje izdaje festivala Fabula - Literature sveta bo svetovna literarna zvezda, razvpiti francoski pisatelj Michel Houellebecq 

LJUBLJANA > Festival bo trajal med 26. februarjem in 8. marcem, kdaj bo Michel Houellebecq v Ljubljani še ni znano.

Od Razširitve področja boja (1994), Osnovnih delcev (1998), Platforme (2001), Možnosti otoka (2006) do zadnjega dela Zemljevid in ozemlje se je Houellebecq v svojih delih prelevil v nihilističnega kronista zahodnjaške dekadence, ki se je velikokrat avtodestruktivno in brez dlake na jeziku samoobelodanil v svojih stvaritvah ter si s številnimi spotikljivimi izjavami nakopal veliko število nasprotnikov. Vsako njegovo novo delo je pospremil kup polemik, polariziranja mnenj znotraj kritiške srenje in srditih provokacij samega Houellebecqa, ki je s tem še bolj podžigal “strasti”. “Pravzaprav mi očitajo, ker detajlno prikazujem, kaj je pravzaprav povprečno človeštvo. Nekaterim pač ni všeč, da o njih premišljujem,” je povedal v intervjuju za Le Monde avgusta 2005. Oklicali so ga za rasista, islamofoba, spolnega iztirjenca, šokerja, pri njegovem zadnjem delu Zemljevid in ozemlje pa za plagiatorja.

Houellebecq je svoje oboževalce leta 2011 “prestrašil”, saj je za kar nekaj časa izginil neznano kam, izkazalo se je, da je preprosto pozabil na svoje obveznosti.

BP


Najbolj brano