Med nebom in zemljo je največ ptic

V Fotografskem društvu Veno Pilon so letos pripravili tretji mednarodni fotografski natečaj. Naslovili so ga Med nebom in zemljo, nanj pa prejeli skoraj 5000 fotografij, ki jih je poslalo več kot 500 fotografov iz 51 držav. Razstava je v dvorani Prve slovenske vlade na ogled še do 13. marca.

 Maurizio Tieghi, Italija: Balloon I., zlata medalja Veno Pilon (letenje) Foto: Maurizio Tieghi
Maurizio Tieghi, Italija: Balloon I., zlata medalja Veno Pilon (letenje) Foto: Maurizio Tieghi

AJDOVŠČINA > Fotografski natečaj Med nebom in zemljo je četrti zapovrstjo, tretji pa po mednarodni udeležbi. Prireja ga Fotografsko društvo Veno Pilon iz Ajdovščine pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije (FZS), Mednarodne fotografske zveze (FIAP) in Ameriške fotografske zveze (PSA).

Fotografi so sodelovali v štirih razpisanih temah natečaja: letenje, prosta, narava in makro. Zahtevno delo izbire najboljših fotografij, ki je potekalo menda kar štirinajst ur, je opravila žirija, v kateri so bili Vasja Doberlet iz Kranja, Jure Kravanja iz Celja, Paul David Redfern iz Italije in Matjaž Slejko iz Ajdovščine.

“Teme so se med seboj prepletale. Tudi na splošno smo videli veliko ptic, torej fotografije, ki sodijo v eno od dveh vodilnih tem “letenje” ali “narava”, je v poročilo žirije zapisal Doberlet ter dodal: “Meni osebno so bile všeč na žalost redke fotografije ljudi, ki so prikazovale veselje in razigranost, in so jih avtorji slik ujeli “med nebom in zemljo”.”

V vsaki od štirih kategorij so podelili po štiri zlate, štiri srebrne in štiri bronaste medalje ter devet častnih trakov. Zlate medalje, imenovane po ajdovskem slikarju Venu Pilonu, so prejeli: Maurizio Tieghi, (Italija), v temi “letenje”; Slovenka Andreja Peklaj v “prosti” temi; Slovenec Uroš Poteko v temi “narava” ter Vincentius Ferdinand iz Indonezije v temi “makro”.

Člani žirije in tudi člani Fotografskega društva Veno Pilon so z rezultati natečaja zadovoljni. Kot ugotavljata predsednik društva Jadran Hreščak in predsednik organizacijskega odbora Marjan Cigoj, so prispela dela vsako leto kakovostnejša in raznovrstnejša. KF


Najbolj brano