Manu Chao septembra v premajhni ljubljanski Cvetličarni

Manu Chao bo 10. septembra nastopil v ljubljanski Cvetličarni. Za koncert velja izredno zanimanje, prvi kontingent vstopnic je že razprodan, sedaj so še na voljo vstopnice po 25 evrov. Poraja se vprašanje, ali Cvetličarna ni premajhna za Manu Chaoa, ki je leta 2011 razprodal ljubljansko Halo Tivoli, Cvetličarna pa sprejme samo 1900 oseb.

Manu Chao bo 10. septembra nastopil v ljubljanski Cvetličarni Foto: Katja Gleščič
Manu Chao bo 10. septembra nastopil v ljubljanski Cvetličarni Foto: Katja Gleščič

LJUBLJANA > Sedanja zasedba Manu Chao La Ventura je udaren rock kvartet z naborom legendarnih pesmi, kot so El Dorado, La Chinita, Bongo Bong, Clandestino, Mi Vida, Mr. Bobby, La Vida Tombola, Me Gustas Tu, La Primavera, Merry Blues, Desaperacido, Me llaman Calle, Politik Kills, Rainin in Paradise in mnogih drugih, ki jih z Manu Chaom prepevajo na vseh kontinentih. Posebna poslastica za ljubitelje njegove lirike in zvoka bo predstavitev novih pesmi, ki bodo šele izšle.

Manu Chao je eden najvplivnejših, spoštovanih in priljubljenih svetovnih glasbenikov zadnjih desetletij. Navdihujejo ga ljudje, ulice in lokalne scene različnih dežel in narodnosti. Njegov poseben in prepoznaven glasbeni izraz zaznamuje neobremenjeno prepletanje punka, skaja, reggeaja, rocka, latina, raija pa tudi šansona, popularnih ljudskih in borbenih pesmi ter ritmov in zvokov sveta, z besedili, odpetimi v različnih jezikih - angleškem, španskem, francoskem, portugalskem, italijanskem in še kakšnem, pogosto združenih v eni pesmi. Rdeča nit njegovega delovanja je neomajna želja po ustvarjanju solidarnega, bolj pravičnega in boljšega sveta tudi z glasbo. Manu Chao je sinonim za neposreden, borbeno energičen, ozaveščen, pa tudi optimističen, pozitiven in barvito zabaven multikulturni rock.

NR


Najbolj brano