Lilijana Stepančič je začela z delom

Lilijana Stepančič, ki so jo piranski mestni svetniki decembra imenovali za novo ravnateljico Obalnih galerij Piran, je v sredo prevzela vodenje te ustanove. Povedala je, da želijo v galerijah ponovno uvesti ambiciozni mednarodni program in obiskovalcem pripraviti razstave, ki jih bodo popeljale v nove svetove.

Lilijana Stepančič, ki so jo piranski mestni svetniki decembra imenovali za novo ravnateljico Obalnih galerij Piran, je v sredo prevzela vodenje te ustanove Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Lilijana Stepančič, ki so jo piranski mestni svetniki decembra imenovali za novo ravnateljico Obalnih galerij Piran, je v sredo prevzela vodenje te ustanove Foto: Zdravko Primožič/Fpa

PIRAN> Po poročanju Radia Slovenija želi Lilijana Stepančič okrepiti sodelovanje z občinstvom in dati večji poudarek pedagoškemu delu ter odkrivanju sveta sodobne umetnosti. Zbirka del iz 80. let minulega stoletja, s katero se ponašajo Obalne galerije Piran, pa je po njenem prepričanju čudovita osnova za pripravo številnih razstav.

Stepančičeva je po izobrazbi umetnostna zgodovinarka in ekonomistka. Bila je direktorica Sorosovega centra za sodobne umetnosti, direktorica Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Ljubljani in članica programske ekipe Evropske prestolnice kulture 2012. Svoje prvo galerijsko delo je začela prav v Obalnih galerijah.

Na razpis za mesto ravnateljice Obalnih galerij Piran je prispelo šest prijav, izmed prispelih kandidatur pa so pogoje izpolnjevale le tri kandidatke, poleg Stepančičeve še Majda Božeglav Japelj in Majda Skrinar.

Stepančičeva je na čelu Obalnih galerij nadomestila dolgoletnega ravnatelja Tonija Biloslava, ki se je konec leta upokojil.

STA


Najbolj brano