Letos ne bo Eme

RTV Slovenija bo kot članica Evropske radiodifuzijske zveze (EBU) interno izbrala predstavnika in skladbo, s katero bo Slovenija zastopana na izboru za Pesem Evrovizije 2013. Kot razlog navajajo pomanjkanja časa za izpeljavo javnega razpisa ali povabila avtorjem in izvajalcem ter zmanjšanje finančnih sredstev. Odločitev bo znana do 15. februarja.

Na EMI je lani slavila Eva Boto, ki se je udeležila majskega Eurosonga v azerbajdžanskem Bakuju Foto: STA
Na EMI je lani slavila Eva Boto, ki se je udeležila majskega Eurosonga v azerbajdžanskem Bakuju Foto: STA

LJUBLJANA> RTV Slovenija letos ne bo organizirala izbora Ema, temveč bo predstavnika in skladbo za letošnjo Evrovizijo izbrala v sodelovanju z glasbenim uredništvom Vala 202 in Razvedrilnega programa Televizije Slovenija, so sporočili z RTV Slovenija.

Poudarjajo, da tovrstni izbor v tujini ni nič novega in zadošča vsem pravilom EBU. Svojega predstavnika bodo interno izbrali tudi na Nizozemskem, Hrvaškem, v Franciji, Armeniji, Makedoniji, Črni gori, Gruziji in San Marinu.

RTV Slovenija je svojo udeležbo na izboru za Pesem Evrovizije 2013 dokončno potrdila šele 15. decembra. S tem se ni pridružila Grčiji, Cipru, Portugalski, Poljski ter Bosni in Hercegovini, ki so se odpovedale prestižnemu tekmovanju. Vzrok je bil finančne narave, plačilo nepovratne kotizacije za Eurosong namreč znaša 77.000 evrov.

Predstavnik Slovenije bo na letošnjem Eurosongu nastopil v prvi polovici prvega predizbora, ki bo 14. maja v Mestni hiši v Malmöju na Švedskem. Slovenija se bo tako predstavila skupaj z Dansko, Hrvaško, Ukrajino, Nizozemsko, Avstrijo, Estonijo in Rusijo.

V razvedrilnem programu TV Slovenija so se že lani odločili, da bodo opustili “klasični izbor” slovenskega predstavnika za Eurosong. Zamislili so si nov koncept večmesečnega glasbenega šova Misija Evrovizija. Na EMI je zmago slavila Eva Boto, ki se je udeležila majskega Eurosonga v azerbajdžanskem Bakuju.

STA


Najbolj brano