Lepo je biti deklica

V Goriški knjižnici Franceta Bevka so v torek predstavili novo knjigo Alje Furlan. Naslovila jo je Ko se riba zaljubi v konja, pisala pa o odraščanju.

Naslovnica knjige
Naslovnica knjige 

NOVA GORICA> Alja Furlan je doma v Preserjih pri Braniku, s pisanjem pa se resneje ukvarja že dobro desetletje. Piše pesmi in prozo, največ za otroke in mladino. Doslej je izdala osem knjižnih del, prva je bila pesniška zbirka Objemanja, potem je, skupaj z glasbenikom Alanom Jakinom izdala pesmi na zgoščenki Odmev kapljic, sledile so otroške pesmice in zgodbe Šivalnica besed, Ljubezenčki, v zadnjih dveh knjigah (Mama, moji punci je ime Depra in Ko se riba zaljubi v konja) pa se posveča mladostniški tematiki.

“Te zgodbice so sestavljene iz toliko drobcev, osnovnošolskih prigod in drobnih utrinkov, ki se jih spominjam,” je o svoji zadnji knjigi povedala Alja Furlan ter dodala, da so vse v bistvu napisane na resnični osnovi. Nataša Tič Ralijan, ki je h knjigi napisala spremno besedo, se je med branjem vračala v čase osnovne šole in ob tem občutila prebujenje ženskosti. Meni, da je čtivo dobro za deklice, saj bodo tako deklice še bolj s ponosom, prav tako pa je branje dobrodošlo tudi za fante - a le za tiste, ki imajo pogum, da pokukajo v dekliški svet. “... Alja in Tea sta me zapeljali v čarobni dekliški svet in s posebnim ponosom sem začutila, da je lepo biti deklica, dekle, da je ženskost res nekaj posebnega in nenavadno lepega in zelo zanimivega,” je sklenila Ralijanova.

Alja Furlan je svoje najnovejši roman, ki ga je ilustrirala Nina Rupel, izdala pri založbi Alba 2000.

KF


Najbolj brano