Le po kom se je vrgel

Mladi gledališčniki, ki delujejo pri Amaterskem mladinskem odru (AMO) novogoriškega SNG, so uprizorili predstavo Mama, kaj si rekla? avtorja in režiserja Emila Aberška. Prepoznavni režiserjev slog se je tokrat še bolj nagnil na glasbeno stran in s številnimi songi ustvaril mladinski muzikal.

Amaterski mladinski oder (AMO)  SNG NG je uprizoril predstavo Mama, kaj si rekla?  Foto: Klavdija Figelj
Amaterski mladinski oder (AMO) SNG NG je uprizoril predstavo Mama, kaj si rekla?  Foto: Klavdija Figelj

NOVA GORICA > V besedilo so vtkani poglavitni problemi ciljne skupine mladih, pri katerih izstopa nerazumevanje staršev. Takšnih staršev, ki enostavno ne morejo razumeti, kako je nekoč prisrčen otročiček lahko zrasel v zahtevnega najstnika. Aberšek si je za osnovo vzel besedilo, ki ga je AMO igral že sredi osemdesetih let, ga posodobil z vprašanji novih generacij (ali hoditi po svetu in misliti le nase?) ter formo osvežil z bogatejšo scenografijo, staršem je na obraze prilepil maske in pomnožil songe.

Člani AMO so ob pripravi nove predstave obiskovali seminar o osnovah gledališča pod vodstvom igralke Andrijane Boškoske Batič in se spoznali z najosnovnejšimi, najpomembnejšimi in najnujnejšimi stvarmi, ki jih mora vedeti, doživeti in preizkusiti vsak igralec. Na seminarju so se posvečali spoznavanju igralskega partnerja, odnosom med igralci, prvim besedam na odru, odrski koncentraciji, dikciji ter uvedli nove člane AMO.

Mladi gledališčniki so pri tej “spevoigri za trinajst mladih igralcev” na odru uživali ter podpirali naslovno vlogo - Anušo Kodelja, ki se je tudi tokrat pokazala kot živahna in iznajdljiva igralka, ki zna očarati publiko. Glasbo je prispeval Matej Petejan, scenografijo oblikoval Žiga Aberšek, kostume Eva Tomašević, oblikovalka mask je bila Polona Žbogar, koreografijo je sestavila Sara Kenda, asistentka režiserja je bila Andrijana Boškoska Batič. Igrajo Anuša Kodelja, Katarina Černe, Klemen Breznik, Ana Kolenc, Martin Mlakar, Hana Markočič, Jani Kodre, Sebastjan Furlani, Ana Školaris, Barbara Skočaj, Ana Marija Belingar, Lora Stefanova in Eva Mavrič. KF


Najbolj brano