Koncert Big Foot Mama: čisti adrenalin

Zasedba Big Foot Mama je minuli petek, točno po letu dni od izida zadnjega albuma Izhod in po štirih letih, odkar so nazadnje napolnili Križanke, prav tam znova priredila nepozabno glasbeno predstavo. Na odru so se jim tokrat pridružili še mladi glasbeniki - Pet ta hudih, ki so jih izbrali s pomočjo natečaja. Med njimi sta bila tudi dva Primorca.

Med Pet ta hudih se je uspelo prebiti tudi  bobnarju Tadeju Blažiču in basistu Petru Marinčiču Foto: Ana Cukijati
Med Pet ta hudih se je uspelo prebiti tudi bobnarju Tadeju Blažiču in basistu Petru Marinčiču Foto: Ana Cukijati

LJUBLJANA> Na natečaju Pet ta hudih ali kdo si upa na oder z Big Foot Mamo so iskali posameznike, ki bi jih očarali in prepričali z inovativno in kakovostno izvedbo ene od njihovih skladb. Člani skupine Big Foot Mama so izbrali 15 finalistov natečaja, v igro za nastop na petkovem koncertu pa se je uvrstilo šest posameznikov z različnih koncev Slovenije.

Pri Črnem tulipanu je za bas kitaro poprijel Peter Marinčič iz Vitovelj, po bobnih pa je pri skladbi Oklep tolkel Tadej Blažič iz Volčje Drage. V skladbi Kratek stik sta v vlogah vokalistov nastopila Žiga Jan Krese in Katjuša Lesjak, pristne kitarske zvoke pa sta izvajala Nejc Ušlakar v skladbi Umazan dež ter Gašper Cankar pri Pomladi.

“Igrati s skupino Big Foot Mama nima ekvivalentnega sinonima, ker težko opišeš občutek, ki te preplavi, ko stopiš z njimi na oder. To je čisti adrenalin,” je bil ilustrativen 22- letni Tadej iz Volčje Drage. Njegov prijatelj Peter, s katerim igrata v isti skupini, prav tako ni skrival navdušenja nad dogodkom. “Predvsem je zanimivo to, da so člani skupine izredno preprosti in nič kaj zvezdniški, na odru te spodbujajo, ti pomagajo.” Tadej in Peter sta videoposnetek, v katerem igrata vsak svoj inštrument na izbrano skladbo BFM, posnela in poslala zadnji dan natečaja, ko sta že skoraj izgubila upanje, da bi morda prav njima uspelo. Sicer pa so “Big Footi” iskali glasbenike, ki se zlijejo z njimi - ki “pašejo” v skupino. “Če smo izbrali dva iz iste glasbene skupine, potem to že nekaj pomeni,” nam je zaupal Alen Steržaj, basist in avtor besedil BFM.

“Nismo za staro šaro, smo za dober žur!” so bile pozdravne besede Grege Skočirja, po tem, ko so poslušalci v Križankah imeli priložnost slišati osem fantov, ki so zgolj vokalno izvedli skladbo Še mal' bolj dol.

V dvournem koncertu so prekaljeni mački domačega rocka postregli s skoraj tridesetimi svojimi uspešnicami, ki jih je občinstvo radoživo prepevalo z njimi v en glas. Prišli so najmlajši, pa njihovi starši, starejši rockerji ter stanovski kolegi in z navdušenjem občudovali energijo, ki jo samozadostna peterica premore na takšnem dogodku. Časa za priredbe seveda ni bilo.

Bigfootovci so znova dokazali, da jim je v dveh desetletjih uspelo ustvariti lasten ter unikaten, neposnemljiv pristen slovenski rock.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano