Kanye West in Adele vodita

Britanska soul pevka Adele je favoritinja za prihodnje grammyje. Na sredini razglasitvi nominirancev je dobila šest možnosti, da osvoji “oskarje ameriške glasbene industrije” v glavnih kategorijah. S sedmimi nominacijami pa jo je premagal Kanye West, ki si jih je prislužil večinoma v kategoriji rap glasbe.

Britanska soul pevka Adele je favoritinja za prihodnje grammyje. Grammyje bodo podelili 12. februarja 2012 v Staples Centru v Los Angelesu. Foto: Mario Anzuoni
Britanska soul pevka Adele je favoritinja za prihodnje grammyje. Grammyje bodo podelili 12. februarja 2012 v Staples Centru v Los Angelesu. Foto: Mario Anzuoni

LOS ANGELES>Adele je nominirana za najboljši album s ploščo 21, s pesmijo Rolling in the Deep pa za najboljši posnetek in najboljšo pesem leta. Kayne West lahko izmed glavnih nagradi upa le na grammyja za najboljšo pesem All of the Lights.

V tekmi za album leta so poleg Adele Foo Fighters s ploščo Wasting Light, Lady Gaga z Born This Way, Bruno Mars z Doo-Wops & Hooligans in Rihanna z Loud.

Za posnetek leta poleg Adele konkurirajo ameriški folk band Bon Iver s pesmijo Holocene, Bruno Mars z Grenade, britanska folk rock zasedba Mumford & Sons z The Cave in Katy Perry s Firework. Omenjene pesmi Bruna Marsa ter skupin Bon Iver in Mumford & Sons pa so ob pesmih Adele in Kanyea Westa nominirane tudi za skladbo leta.

V kategoriji najboljši debitant so se med nominiranci znašli Bon Iver, country trio The Band Perry, raperja J Cole in Nicki Minaj ter DJ Skrillex.

STA


Najbolj brano