Kaj ponuja letošnji Exit?

Petrovaradinska trdnjava v Novem Sadu bo med 12. in 15. julijem ponovno postala zbirališče glasbe in zabave željnih. Začel se bo namreč 13. glasbeni festival, na katerem so med vrhunci najavljene zasedbe Duran Duran, Gossip, Guns N'Roses in New Order, Dance Areno pa bodo med drugimi razgibali Richie Hawtin ter Laurent Garnier z L.B.S..

Petrovaradinska trdnjava v Novem Sadu bo med 12. in 15. julijem ponovno postala zbirališče glasbe in zabave željnih
Petrovaradinska trdnjava v Novem Sadu bo med 12. in 15. julijem ponovno postala zbirališče glasbe in zabave željnih 

NOVI SAD> Festival, ki ga je samo lani obiskalo več kot 170.000 ljubiteljev glasbe, slovi po pestri in bogati glasbeni ponudbi. Letos bo na kar 20 odrih nastopilo več kot 500 glasbenikov, napovedujejo organizatorji. Poleg že omenjenih so med večjimi imeni na glavnem odru napovedani še nastopi britanskega pevca, znanega kot Plan B, avstralske rock atrakcije Wolfmother ter newyorških posebnežev Hercules and Love Affair.

Začetki festivala Exit segajo v leto 2000. Nastal je kot študentski protest proti represivnemu režimu v Srbiji, s časom pa je pridobil na mednarodni veljavi. Doslej je Exit privabil že več kot dva milijona obiskovalcev iz 65 držav in zvezdnike, kot so Snoop Dog, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Iggy Pop, Garbage, Jamiroquai, Nick Cave in Billy Idol. Leta 2007 je Zveza 40 največjih evropskih festivalov Exit razglasila za najboljši evropski festival leta.

Duran Duran bodo na Exitu nastopili že prvi festivalski dan. Dva dni pred ljubljanskim koncertom bodo legende novega vala v originalni zasedbi predstavile svoj zadnji, 13. album All You Need Is Now, postregle pa bodo tudi s starejšimi uspešnicami.

Poleg glavnega odra in plesne arene, ki sta na Exitu rezervirana za glavne festivalske atrakcije, na ljubitelje glasbe prijetna zvočna presenečenja pretijo tudi po drugih, manjših odrih, posejanih po trdnjavi.

Oder Fusion bo na primer postregel z nastopom na hrvaškem živečega raperja iz BiH Eda Maajke, senzacije na glasbeni sceni svetovnih godb Buraka Som Sistem ter afro-beat izvajalcev Egypt 80 s Seunom Kutijem na čelu. Na odru Elektrana so potrjene zasedbe When Saints Go Machine in Sneaky Sound System, na odru Happynovisad pa skupine Teengirl Fantasy Live, Lone, Pariah in The Chain.

STA


Najbolj brano