Joe Cocker se po osmih letih vrača v puljsko areno

Priljubljeni angleški rock in blues pevec Joe Cocker bo v okviru letošnje turneje Fire It Up nastopil v rimskem amfiteatru v Pulju 21. avgusta, so potrdili organizatorji iz Adria Entertainment. To bo Cockerjev drugi koncert v puljski areni, kjer je že nastopil pred osmimi leti. Od leta 1998 je trikrat pel tudi v Zagrebu, nazadnje junija 2011.

Priljubljeni angleški rock in blues pevec Joe Cocker bo v okviru letošnje turneje Fire It Up nastopil v rimskem amfiteatru v Pulju 21. avgusta Foto: Maja Pertič
Priljubljeni angleški rock in blues pevec Joe Cocker bo v okviru letošnje turneje Fire It Up nastopil v rimskem amfiteatru v Pulju 21. avgusta Foto: Maja Pertič

PULJ> Organizatorji poudarjajo, da je Joe Cocker osebno izbral puljsko areno kot eno od evropskih koncertnih prizorišč za svojo letošnjo turnejo, na kateri bo predstavil predvsem skladbe z novega albuma Fire It Up. Ta ponuja predvsem soul skladbe in balade, zaznamovane s pevčevim emotivnim in energičnim glasom.

Cocker je del glasbene scene že več kot pol stoletja. V tem obdobju je posnel več kot 20 albumov in ponudil veliko uspešnic, kot so You Are So Beautiful, Unchain My Heart, Up Where We Belong in You Can Leave Your Hat On, pa tudi nepozabno priredbo pesmi Beatlov With A Little Help Of My Friends.

V sam vrh svetovne popularne glasbe se je zavihtel z nastopom na znamenitem festivalu Woodstock konec 60. let minulega stoletja. Grammyjevec je uvrščen med sto največjih izvajalcev prestižnega glasbenega časopisa Rolling Stone.

Vstopnice za Cockerjev puljski koncert bodo na prodaj od danes, njihova cena pa se giblje med 250 in 450 kunami (med 33 in 60 evri).

STA


Najbolj brano