Joe Cocker danes v puljski areni

Britanski rocker Joe Cocker bo drevi znova nastopil v puljski Areni, kjer bo predstavil svoj zadnji album Fire It Up. Cocker je na glasbeni sceni od konca 60. let minulega stoletja. Poleg po vrsti svojih uspešnic slovi tudi po odličnih predelavah skladb drugih avtorjev, kot so The Beatles ali Randy Newman.

Britanski rocker Joe Cocker bo drevi znova nastopil v puljski Areni Foto: STA
Britanski rocker Joe Cocker bo drevi znova nastopil v puljski Areni Foto: STA

ZAGREB > Joe Cocker je izdal svoj 23. album Fire It Up konec lanskega leta. Poleg odličnih kritiških ocen albuma je tudi občinstvo zelo dobro sprejelo nekatere glasbenikove nove skladbe, kot so I Come in Peace, Eye on The Prize in I'll Be Your Doctor.

Kot je napovedano, na puljskem koncertu ne bodo umanjkale stare Cockerjeve uspešnice, med njimi You're So Beautiful, Unchain My Heart, When The Night Comes, ali With a Little Help From My Friends zasedbe The Beatles, s katero 69-letni rocker praviloma sklepa svoje nastope.

Znan je tudi po filmski glasbi, predvsem s pesmijo “You Can Leave Your Hat On” iz celovečerca Devet tednov in pol, kot tudi z uspešnico “Up Where We Belong” iz celovečerca Časnik in gentleman.

V Pulju je Cocker nastopil že dvakrat. Nazadnje leta 2005, ko je s svojim značilnim raskavim glasom navdušil zbrane v Areni. “Občinstvo Cockerja enostavno obožuje, kar bomo zagotovo videli tudi na letošnjem koncertu,” so napovedali v reškem časniku Novi list.

STA


Najbolj brano