Jesenske serenade se vračajo v Istro

S koncertom violončelista Gregorja Feleja v Izoli in vokalne skupine Jazzva na Jesenicah se bodo drevi začele Jesenske serenade 2012. Ciklus z dolgoletno tradicijo, ki ga pripravlja Glasbena mladina ljubljanska, bo ponovno obsegal štiri vsebinsko zaokrožene koncerte.

Gregor Fele bo drevi nastopil v Besenghijevi palači v Izoli Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Gregor Fele bo drevi nastopil v Besenghijevi palači v Izoli Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA, JESENICE> Jesenski ciklus koncertov je tudi letos oblikoval Boris Rener. K sodelovanju je povabil tri zasedbe in solista. Na koncertih s programskimi naslovi, ki jih bosta z umetniško besedo popestrila igralca Tina Uršič in Dejan Pevčević, bodo poleg skupine Jazzva in Feleta nastopili še Tolkalci Akademije za glasbo z Nuško Drašček in pihalni kvintet Noobsayswhat.

Za tokratne serenade so pridobili novega soorganizatorja - Turistično združenje Izola, ki je koncerte razpršil na tri istrske lokacije. V Medvodah bodo koncerti na štirih prizoriščih, v Dravogradu, Ajdovščini in na Jesenicah pa ostajajo zvesti že utečenim prostorom, prav tako v Ljubljani, kjer jih bo gostil atrij Trubarjevega antikvariata.

Serenade so tradicionalna oblika, s katero Glasbena mladina ljubljanska tudi 49. leto delovanja vstopa v prihajajočo koncertno sezono. Izbor skladb je prepuščen izvajalcem, edina zahteva je, da so vsebinsko zaključeni, saj to olajša delo igralcema, ki s poezijo in prozo dopolnita zvočno podobo večerov.

Tolkalci in Draščkova so izbrali spored s poudarkom na marimbi, Noobsayswhat so se odločili za plesno in srednjeveško glasbo, Jazzva bo predstavila prerez svojega repertoarja vokalne zabavne glasbe od slovenskih popevk do popa in rocka, Fele pa bo soočil sodobno ustvarjalnost z barokom.

STA


Najbolj brano