Jeff prisega na kakovost

V juliju in avgustu se bo v sklopu letošnjega festivala Jeff (Jazz etno funky festival) v vrtovih koprskega pokrajinskega muzeja v šestih večerih predstavilo enajst izvajalcev, organizatorji pa pripravljajo tudi niz spremljevalnih dejavnosti.

Prvi avgustovski gost Jeffa bo Boštjan Narat Foto: Ivian Kan Mujezinović
Prvi avgustovski gost Jeffa bo Boštjan Narat Foto: Ivian Kan Mujezinović

KOPER > Rdeča nit festivala po besedah vodje festivalskega programskega odbora Boruta Jermana ostaja kakovostna glasba. Z izborom izvajalcev že 11. festivala Jeff, ki ga prirejata Klub študentov občine Koper (KŠOK) in Zavod Jeff, so skušali zajeti vse glasbene okuse in zvrsti, ki jih festival obravnava - jazz, etno in funky. Festival bo 10. julija uvedel nastop skupin Istranbul in Martin Lubenov trio, ki izhajata iz balkanskih ritmik.

Festival ponuja še tradicionalni istrski kulinarični kotiček, predstavitev slikarskih del Noemi Zonta in Lare Jeranko Marconi ter predavanje Bratka Bibiča, na voljo pa bo tudi cikel kulinaričnih delavnic.

Drugi večer, 17. julija, bo minil v znamenju čutnosti in ženskega vokala z nastopi Severe Gjurin in Dejana Lapanje ter zasedbe Mascara, teden dni kasneje bo na vrsti jazz s Pintar Zullian Kugler trio in Igorjem Matkovićem s projektom Sonic Motion.

Prvi avgustovski datum bo v znamenju ustvarjalnosti hrvaške kantavtorice Nine Romić in njenega slovenskega kolega Boštjana Narata ter njunih zasedb. Koncert 14. avgusta bo ponudil nastopa kitarsko-violinskega dua L' albero di pietra in tria Jureta Torija, zaključek festivala 21. avgusta pa bo v znamenju inovativnosti s projektom JK Soul vs. The Bug Orchestra, je na današnji predstavitvi navedel Borut Jerman.

Festival Jeff so v zadnjih letih poskušali odpreti vsem glasbenim zvrstem, osnova pri izboru izvajalcev pa je predvsem kakovostna glasba, ki ostaja rdeča nit festivala, je poudaril Jerman.

Za člane KŠOK bodo koncerti v sklopu festivala brezplačni, vstopnina za posamičen koncert pa bo sicer znašali tri oziroma šest evrov. Možen je tudi nakup abonmaja, ki za študente znaša 12, za ostale pa 24 evrov, je dodala predsednica KŠOK Ana Šalgaj.

STA


Najbolj brano