JEFF bo več kot le glasba

Klub študentov občine Koper in Zavod JEFF že deseto leto organizirata Festival JEFF. Letošnjo edicijo bo v sredo, 11. julija, v vrtovih Pokrajinskega muzeja Koper odprla zasedba Fake Orchestra. Poleg koncertnega bo letošnji JEFF obiskovalcem ponudil tudi bogat spremljevalni program.

Utrinek z ene od minulih edicij festivala JEFF Foto: Zavod Jeff
Utrinek z ene od minulih edicij festivala JEFF Foto: Zavod Jeff

KOPER> Festival JEFF spremlja koprske poletne večere že deset let in dozoreva v referenčni festival jazz, etno, funky in povezanih zvrsti na območju regije. Zasnova festivala je ostala skozi leta enaka. Cikel koncertov je razporejen tedensko čez dva poletna meseca, julija in avgusta.

Festival zaznamuje tudi bogat spremljevalni program. Tradicionalni istrski kulinarični kotiček bo obiskovalcem omogočil srečanje z dobrotami eko certificiranih kmetij iz regije. Na otvoritvenem večeru se bo predstavila Ekološka kmetija Mivšek z Medljana.

V počastitev desete obletnice festivala bo v julijskih koncertnih terminih festivalski prostor krasila fotografska razstava Deset poletij JEFFa z izborom fotografij, ki so zaznamovale desetletno zgodovino festivala, ki ga v organizaciji Kluba študentov občine Koper (KŠOK) prirejajo od leta 2003. Na JEFFovem odru se je zvrstilo več kot 70 domačih in tujih imen kakovostne glasbe ter vse bogatejša spremljevalna ponudba, kar sta skozi fotografski objektiv zajela Aleš Rosa in Matevž Kocjan.

NR


Najbolj brano