Iz Istre z novo barko po vsej zemlji

Sproščeno druženje na prelepem vrtu pod milim nebom, pijača in jedača, seveda pa tudi in predvsem najpomembnejša - dobra glasba. Vse to se spet prepleta na Poletju v Bertokih, ki sta ga sinoči odprla skupina Ne me jugat in Jure Lesar z bendom.

Ne me jugat so z občinstvom opevali rodno Istro in za konec zapluli z novo Barko.   Foto: Andraž Gombač
Ne me jugat so z občinstvom opevali rodno Istro in za konec zapluli z novo Barko.  Foto: Andraž Gombač

BERTOKI > Letošnji koncertni niz so na vrtu propadajoče palače Panatoiopolo začeli domačini Ne me jugat, dolgoživa tovarišija, ki najpogosteje poživlja šagre. Glavni pevec in kitarist Mitja Kodarin, kitarist Savo Kralj, klaviaturist Andrej Krmac, basist Luka Parovel, bobnar Teo Parovel in spremljevalni vokalist Tomi Kresevič so občinstvo povabili k skupnemu opevanju domače zemlje, njenih trt, oljk, morja, sonca, burje, kamnov, trme in duše - seveda v odi Istra z desetletje starega drugega albuma Stare face, nove štrace. Nastop pa so sklenili z novo, letošnjo pesmijo Barka. In kakor prepevajo v njej - noč je dobila krila!

Na njih je poletel Jure Lesar iz Pirana, pred leti pevec in kitarist benda Eskobars, zdaj pa samostojni kantavtor. Album Zemljin sin, pri založbi Dallas izdan na cedeju in vinilni plošči, so mu pomagali predstaviti kitarist Jan Fanedl, basist Luka Mrdakovič, bobnar David Morgan in klaviaturist Denis Horvat, ki je zvok obogatil zlasti z orglami.

Nove skladbe, ki so se lepo prijele tudi na radijskih postajah, denimo Oči očeta, Drugačen in Mestno kolo, v živo zazvenijo še veliko krepkeje kakor na albumu, izvrsten bend pa jih krona z eksplozivnimi instrumentalnimi zaključki. Na koncertu so se oglasile tudi Bele zastave iz obdobja skupine Eskobars. Prihodnji četrtek bo sledil britanski večer, 18. julija swingovski in 25. julija pa še bluesovski.  


Najbolj brano