Indijski film Raavanan za zaključek Kina Otok

S projekcijo filma Raavanan v režiji Manija Ratnama se bo nocoj v Izoli sklenil 8. festival Kino Otok. Ob zaključku je direktorica festivala Lorena Pavlič za STA strnila vtise: "V mogoče najtežjem letu do zdaj nam je uspelo izpeljati še en odličen festival, predvsem po zaslugi naše razpredene mreže prijateljev in festivalskih selektorjev."

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA> "Letos se mi sploh zdi, da se je v Izoli zbrala dobra energija. Ekipa mladih z vseh koncev Slovenije, ogromna brigada prostovoljcev, ki si želijo pridobit izkušnje in so vedoželjni, pa je poskrbela, da se je vse gladko izpeljalo. Tudi vreme nas ni razočaralo. Stavili smo na mikroklimo Izole in večeri na Manzioliju so se res odvili pod zvezdami," je povedala Pavličeva.

Po njenih besedah je bila polna že projekcija presenečenja večer pred začetkom festivala, sledilo pa je še veliko "prekrasnih in ganljivih trenutkov". V petek je v Izoli očarala svetovno znana pevka Urna, prav tako v petek pa so se na projekciji Sedmine srečali Milena Dravić, Snežana Nikšić in Rade Šerbedžija.

"Letos so skoraj vse filme pospremili avtorji. V Izoli jih je bilo res veliko in navdušeni so bili nad tem, da je na Kino Otoku dejansko dovolj prostora, da se poglobiš in si ogledaš filme, da ni hitenja in da ostajamo festival brez rdečih preprog," je sklenila direktorica festivala.

Na program osrednjega festivalskega prizorišča na trgu Manzioli je bilo letos uvrščenih osem filmov. Poleg zaključnega Raavanana še uvodni Preprosto življenje ter filmi Ime mi je Li, Alpe, Pesem dveh konjev, Playtime, Začasne poroke in Cezar mora umreti.

Letošnja izdaja je ponudila novo programsko sekcijo Otočje, v kateri se je med drugimi predstavila italijanska režiserka Giovanna Taviani, hči priznanega režiserja Vittoria Tavianija.

Kino Otok z izbranimi filmskimi projekcijami gostuje v ljubljanskem Kinodvoru, ljubljanski art kino pa se je v festivalsko dogajanje v Izoli vključil s programom Kinobalon, ki je namenjen otrokom in mladim.

STA


Najbolj brano