Implozija po izolsko

Implosia, izolski bend, ki ga sestavljajo kitarist Elvis Šahbaz, basist Denis Radulovič in bobnar Devid Bizjak, je glasbena skupina z dolgo zgodovino, ki jo je pisal pod različnimi imeni in je vtisnjena, denimo, v koncertno knjigo Shoto kluba, Snack bara, Arrigonija, Puba 33, MKSC-ja, Kina Šiške in Rock Otočca - tam pod poglavjem "najboljša mlada neuveljavljena skupina".

Imlosia na odru nekdanjega Shoto kluba Foto: Alterr Magick
Imlosia na odru nekdanjega Shoto kluba Foto: Alterr Magick

IZOLA>Občinstvo jih za zdaj lahko posluša samo v živo. Oblak prahu, ki se okrog njih vrtinči, pa je vse večji ...

Prava novost je tista, ki se kljub času ne stara. Stavek je izposojen iz knjige Eleganca ježa, iz poglavja Večnost, in samo višja previdnost ga je pripeljala pred oči zapisovalca glasbenega dogodka, ki smo mu bolj ali manj zvesta priča.

V muziki skupine Implosia je namreč nekaj, kar je prava novost. Njihova glasba se je starala v prasodu rock and rolla, od koder nas nekaj vedno znova pripravi k vzklikom presenečenja. V njej je tudi tisto, kar je vzniknilo na veji psihadelije, pa ono, kar je zbrcal hardcore, kot prikrita esenca pa še trenutek večnosti, imenovan klasična glasba, po kateri smo Elvisa Šahbaza na klasični ali akustični kitari najprej spoznali, veliko preden smo slišali Implosio.

ALENKA PENJAK

Več o skupini pišemo v sredini tiskani izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano