Guetta jutri resnično v živo

Francoz David Guetta, eden najbolj priljubljenih elektronskih producentov in didžejev na svetu, bo jutri gostoval v bližnjem italijanskem letovišču Lignano Sabbiadoro, kjer prireditelji cikla dogodkov Golden Nights na stadionu Teghil pričakujejo 10.000 obiskovalcev.

LIGNANO > Dobitnik več mednarodnih glasbenih nagrad, med katerimi je tudi prestižni grammy, je na sceni od leta 1994, doslej pa je prodal več kot šest milijonov albumov in petnajst milijonov singlov. Med slednjimi so z zadnjih dveh plošč One love (2009) in Nothing but the beat (2011) najbolj odzvanjale dobitnica grammyja When love takes over s pevko Kelly Rawland, One love z Estelle, Titanim in She woolf (Falling to pieces) s Sio in Whithout you z Usherjem.

O Davidu Guetti, ki je večkrat uspešno gostoval tudi pri nas, med drugim leta 2008 v nabito polni Ambasadi Gavioli, so te dni po spletu zakrožile novice, da naj na svojih nastopih ne bi miksal glasbe v živo, ampak naj bi spuščal predposnete mikse, kar naj bi bilo povezano z iz otroštva izvirajočo fobijo pred plesom. Novica, ki se je v minulih dneh bliskovito širila z angleškega spletnega portala, je nedvomno razvedrila marsikaterega kritika, ki didžeju očita skomercializiranost in izdajo svojih “underground” korenin, a jo je konec tedna Guetta označil za laž in se vprašal, zakaj se taki članki začnejo pojavljati vsakič, ko se približuje glasovanje za 100 najbolj priljubljenih didžejev DJ Mag top 100. Povrh pa je še tvitnil: “Ljudje bi morali vedeti, da jim za to, da bi uspeli, ni treba skušati uničevati ustvarjalnih ljudi. Svoj čas investirajte v izboljšanje sebe.” MPG


Najbolj brano