Goska ploska otrokom v Izoli

Danes bo Kulturni dom Izola ob 17. uri odprl vrata otrokom s predstavo V deželi pravljic Kud Gledališča Steps. S tem bo začel niz dogodkov, namenjenih najmlajših, ki jih je Center za kulturo, šport in prireditve Izola zbral v programu Goska ploska.

Petra Božič Foto: Mirjana Cerin
Petra Božič Foto: Mirjana Cerin

IZOLA>“Goska ploska je nov kulturno-izobraževalni otroški program, ki združuje glavne dejavnosti Centra, gledališče, kino in pripovedovanje pravljic. Predstave in dogodke tudi sicer že organiziramo, a smo se odločili, da jih združimo v enoten projekt in jih tako tudi promoviramo,” otroški program predstavlja Petra Božič iz Centra za kulturo, šport in prireditve Izola. Napovednike vseh dogodkov, ki jih bodo pripravili do konca maja, so opremili s podatki o starosti otrok, ki so jim namenjeni.

Program Goska ploska v Izoli organizirajo prvič, nameravajo pa ga ponoviti še jeseni in potem spet spomladi in tako naprej. Poletje bodo obogatili z ustvarjalnimi delavnicami, napoveduje Petra Božič, ki je bdela nad izborom filmov, ki jih bodo prikazali v Kinu Odeon. Prvi film, fantazijska pustolovščina Čarobno srebro, bo na sporedu prihodnjo soboto, namenjen pa je otrokom do sedmega leta starosti. “Izbrali smo filme, ki že imajo izdelano pedagoško gradivo in so del izobraževalnega programa Kina Dvor in ki poleg zabave dajejo tudi moralno sporočilo. Vključili smo tudi Kekca, ker je legendarni slovenski film. Otroci ga premalo poznajo, pa tudi odrasli ga nimajo priložnosti videti v kino dvoranah,” napoveduje Božičeva.

Teden zatem, 17. marca, bodo v KT1 povedali prvo pravljico, Papirnati čolniček. Do konca maja se bo ob koncih tedna zvrstilo še deset dogodkov. Vstopnina za gledališke predstave je štiri evre, za kino tri evre, pravljicam pa bodo otroci prisluhnili brezplačno.

HR


Najbolj brano