Novi film Woodyja Allena vendarle v kinih

Novi film ameriškega režiserja Woodyja Allena A Rainy Day in New York bo vendarle ugledal luč sveta. V francoski distribuciji bo premierno prikazan v francoskih kinih od 18. septembra. Film naj bi sicer nastal pod okriljem Amazona, ki pa je projekt zavrnil domnevno zaradi obtožb, da je Allen pred 25 leti spolno zlorabil posvojenko Dylan Farrow.

Novi film ameriškega režiserja Woodyja Allena A Rainy Day in New 
York bo vendarle ugledal luč sveta. Foto: Arhiv PN
Novi film ameriškega režiserja Woodyja Allena A Rainy Day in New York bo vendarle ugledal luč sveta. Foto: Arhiv PN

PARIZ > Novico o prikazovanju filma, v katerem igrajo Timothee Chalamet, Elle Fanning, Selena Gomez in Jude Law, je sporočila francoska produkcijsko-distribucijska hiša Mars film na festivalu v Cannesu. Kot so zapisali na twitterju, je režiserjev 50. igrani film romantična komedija, postavljena v današnji New York.

Film, ki je bil končan že leta 2017, je postal jabolko spora, ko je Allenova posvojenka Dylan Farrow v časniku Los Angeles Times decembra 2017 objavila članek Zakaj je gibanje #MeToo prizaneslo Woodyju Allenu? Več sodelavcev, med njimi Chalamet, Rebecca Hall, Greta Gerwig in Colin Firth, se je javno distanciralo od režiserja. Chalamet je svojo plačo podaril v dobrodelne namene, rekoč, da ne želi imeti koristi od sodelovanja pri Allenovem filmu.

Obtožbe je že leto prej na festivalu v Cannesu, kjer je premiero dočakal Allenov film Cafe Society, obudil brat režiserjeve posvojenke Ronan Farrow. Allenovo sodelovanje z Amazonom se je začelo prav s filmom Cafe Society, za katerega je ameriški velikan kupil pravice preden je produciral in distribuiral Lunapark ter podpisal pogodbo za nadaljnje štiri filme.

Allen je letos februarja sprožil 68 milijonov dolarjev vredno tožbo proti Amazonu, trdeč, da je tehnološki velikan zaradi omenjenih obtožb prelomil pogodbo o štirih filmih, ki jo je podpisal leta 2017.


Najbolj brano