Killing Eve slavila na podelitvi britanskih televizijskih nagrad

Na podelitvi britanskih televizijskih nagrad bafta je slavila serija Killing Eve, ki je pobrala tri nagrade - za najboljšo dramsko serijo, Jodie Comer je bila nagrajena za najboljšo žensko glavno vlogo, Fiona Shaw pa za je za najboljšo žensko stransko vlogo. V kategoriji mini serije je bila nagrajena Patrick Melrose.

Na podelitvi britanskih televizijskih nagrad bafta je slavila serija 
Killing Eve.
Na podelitvi britanskih televizijskih nagrad bafta je slavila serija Killing Eve. 

LONDON > Jodie Comer, ki v Killing Eve igra rusko morilko, je po pisanju spletnega portala The Guardian le stežka zadržala solze ob tem, da je v tekmi za nagrado za glavno žensko vlogo premagala svojo soigralko v omenjeni seriji Sandro Oh. Za najboljšo glavno žensko vlogo pa sta bili nominirani še Keeley Hawes (Bodyguard) in Ruth Wilson (Mrs Wilson).

Za najboljšo dramsko serijo so bile po pisanju spletnega portala nominirane še Bodyguard, Informer in Save Me. Vključitev serije Killing Eve v tekmo za bafte je bila sicer po pisanju spletnega portala The Guardian nekoliko sporna, saj se serijo produciral BBC America, a so organizatorji zaradi njene prepoznavnosti in priljubljenosti tokrat naredili izjemo.

Za glavno moško vlogo je bil nagrajen Benedict Cumberbatch iz serije Patrick Melrose, v tej kategoriji pa so bili nominirani še Chance Perdomo (Killed By My Debt), Hugh Grant (A Very English Scandal) in Lucian Msamati (Kiri).

Za moško stransko vlogo je bil nagrajen Ben Whishaw za A Very English Scandal.

Bodyguard je, čeprav je bil nominiran v več kategorijah, na koncu prejel le eno nagrado, poimenovano "trenutek, ki ga morate videti". Gre za edino nagrado, ki jo z glasovanjem izbere občinstvo. Podelilo jo je za prizor umora Julie Montague, lika, ki ga igra Keeley Hawes.


Najbolj brano