Cufek in druge zgodbe

V Goriški knjižnici Franceta Bevka so predstavili tri sveže knjige avtorice Nataše Konc Lorenzutti, dve najstniški in eno za malčke.

Ilustracija Ane Zavadlav v knjigi Kakšno drevo zraste iz mačka   Foto: Klavdija Figelj
Ilustracija Ane Zavadlav v knjigi Kakšno drevo zraste iz mačka  Foto: Klavdija Figelj

NOVA GORICA>Nataša Konc Lorenzutti je profesorica umetnosti govora na novogoriški umetniški gimnaziji, uveljavila pa se je tudi kot mladinska pisateljica in pesnica. Zgodbe, pravljice in pesmi objavlja predvsem v revijah Cicido, Ciciban, Kekec in Mavrica.

Lorenzuttijeva, po poklicu dramska igralka, pri svojem pesnenju in pisateljevanju navdih najde, kot je že večkrat dejala, predvsem pri svojih petih otrocih, ki so jo spremljali tudi na predstavitvi.

V torek popoldan je novogoriškemu občinstvu predstavila tri nove knjige, ki so jih na pot pospremili otroški zborček, Anton K. Lorenzutti na kitari, Lucija in Martin Lorenzutti za klavirjem in tolkali, odlomke so interpretirali dijaki novogoriške umetniške gimnazije Aljaž Benko, Rok Prašnikar, Eva Stražar, Manuela Polanc in Nejc Furlan, pesmi pa je prebirala tudi avtorica sama.

Nataša Konc Lorenzutti je povedala, da je Cufkova podeželska pustolovščina nastala v sodelovanju z ilustratorjem Marjanom Mančkom, in sicer tako, da ji je ponudil ilustracije znanega otroškega lika Cufka, na katere je potem napisala verze, in to v akrostihu. Knjiga je izšla pri založbi Sodobnost.

Enajstnik je izšel pri Mladinski knjigi in vsebuje 22 črtic iz vsakdanjega življenja enajstletnika. V sliko jih je prevedla ilustratorka Suzi Bricelj. Tretjo knjigo, ki jo je naslovila Kakšno drevo zraste iz mačka (založba Miš), je ilustrirala novogoriška slikarka in ilustratorka Ana Zavadlav, v njen so zbrane zgodbe iz življenja šolarja, pripovedujejo pa jih različne osebe, deklici in fanta. KF


Najbolj brano