Cavazza - uspeh, ki ostaja uganka

“Ne znam vam odgovoriti,” je kratek odgovor Borisa Cavazze, ko ga vprašamo, čemu pripisuje tolikšen uspeh biografskega romana Cavazza, ki ga je po njegovi življenjski pripovedi spisala publicistka in pisateljica Vesna Milek.

Biografski roman Borisa CAvazze je doživel že štiri natise Foto: Andraž Gombač
Biografski roman Borisa CAvazze je doživel že štiri natise Foto: Andraž Gombač

KOPER> Roman Cavazza je v založbi Beletrina pri Študentski založbi izšel pred božičem in v kratkem doživel že štiri natise, pri bralcih pa je med najbolj branimi knjigami. “Sam pravzaprav nimam pravega odnosa do romana. V njem ni ničesar, česar ne bi poznal in tisočkrat in enkrat premlel,” pravi portretiranec.

“Uspeh, ki ga doživlja roman, je za Borisa in zame presenečenje, ki si ga ne znava pojasniti,” na isto vprašanje odgovarja Milekova. “Boris je nedvomno karizmatičen igralec, a takšen je tudi Rade Šerbedžija, ki je navsezadnje tudi malo Slovenec, pa za njegovo avtobiografijo ni bilo tolikšnega zanimanja. Borisova življenjska usoda? Morda. Sta se najini kemiji srečno ujeli? Najbrž. Vsekakor ostaja ta zakaj uganka.”

Koprsko občinstvo se bo z Borisom Cavazzo in Vesno Milek srečalo v gledališču jutri ob 19. uri, na predvečer kulturnega praznika. Z njima se bo o romanu pogovarjala Karin Sabadin, novinarka in voditeljica s koprske televizije. MS


Najbolj brano