Čao Repetitorji

Istrski glasbeni sladokusci so bili v petek pred precejšnjo dilemo. V koprskem Figa rock baru so rohneli odlični beograjski Repetitorji, v koprskem MKSMC-ju pa so gostili mehkejši slovenski odgovor nanje - zasedbo Čao Portorož ter belgijske punkerje René Binamé.

Čao Portorož Foto: Biljana Pavlović
Čao Portorož Foto: Biljana Pavlović

KOPER > Repetitor so stari znanci koprskega MKSMC-ja in ankaranske mladine, zbrane okoli vsakoletnega koncertnega dogodka Bandima. S štirimi koncerti na Koprskem so v minulih letih že potrdili sloves enega najboljših bendov v živo z območja bivše Jugoslavije, zato smo se raje odpravili preveriti vse bolj opevane Ljubljančane Čao Portorož ter presenečenje večera - René Binamé.

Belgijski punkerji so od leta 1988 kolovratili po poteh anarho-punka, zadnja leta pa jih vse bolj zanaša v vode free punka in prav slednje so Belgijci še kako upravičili, saj so bili tako glasbeno nepredvidljivi in neverjetno uigrani, kar pa je rezultat zavidljive glasbene kilometrine. Belgijske punk svobodnjake so uvedli Čao Portorož, ki se trenutno ponašajo z eno najboljših indie slovenskih skladb zadnjega časa - Ljubavna z njihovega drugega albuma. Fantje, ki se požvižgajo na “globokumna” besedila in besede veliko raje uporabljajo kot dodaten ritmični element, na odru izžarevajo neverjetno sproščenost in glasbeno dinamiko, ki sega od klasičnega indie rocka, punka, noisea in do celo nekaj psihadeličnih momentov. Vsekakor gre za zasedbo, ki je ne gre spregledati. V ponedeljek pa so fantje povili tudi videospot za skladbo Ljubavna, ki ga je posnel kitarist in pevec Gregor Andolšek.

BILJANA PAVLOVIĆ


Najbolj brano