Brecelj med Zagrebčane z oslom v kombiju

Koprski kantavtor, performer in aktivist Marko Brecelj je danes pred poslopjem zagrebškega Muzeja sodobne umetnosti (MSU) imel novinarsko konferenco naslovljeno "Osel v kombiju".

Marko Brecelj
Marko Brecelj 

KOPER> Zagrebški MSU gosti Breclja v okvirju svoje art pop delavnice, ki sta je že vodila Ljubljančan Pero Lovšin in Beograjčan Vlada Divjan.

V prihodnjem letu bodo delavnice vodili Zoran Predin, Darko Rundek, Srđan Gojković-Gile in Edo Maajka, za njimi pa tudi svetovno znani izvajalci kot so David Byrne, Patty Smith in Laurie Anderson, so napovedali v MSU.

Brecelj je danes na ploščadi MSU iz kombija pred novinarje stopil z oslom in v svoji izjavi, med drugim, omenjal predsednika Hrvaške in Slovenije ter ironiziral pozicije oblasti in moči. Na to so novinarji lahko zastavljali tudi vprašanja Breclju, ki je na Hrvaškem še najbolj znan kot nekdanji član skupine Buldožer.

Gost iz Slovenije je sicer svoj obisk v MSU začel v ponedeljek zvečer v dvorani Gorgona, ko je imel predavanje Dve uri trpljenja - mehki terorizem po padcu Kanglerja, s katerim je navdušil občinstvo, je za STA povedal vodja projekta kreativne delavnice art pop kulture Branko Kostelnik, sicer producent in vodja programsko-razstavnega oddelka MSU.

Brecelj bo drevi zaključil svojo delavnico z nastopom, ki ga bo posvetil spominu na zagrebškega promotorja Dražena Krsnika.

Prvi predavatelj v art pop delavnici je bil oktobra pevec prve slovenske punk rock skupine Pankrti Peter Lovšin, konec minulega meseca pa je delavnico vodil nekdanji pevec in kitarist beograjske novovalovske skupine Idoli Vlada Divjan.


Najbolj brano