Bovec, odet v zven orkestrov

Orkesterkamp, mednarodna orkestrska šola, ki jo pripravljajo v Zavodu lepih umetnosti Upol, bo letos (začne se v soboto) v celoti potekala v Bovcu. 250 udeležencev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Poljske, Savdske Arabije in Japonske bo vodila mednarodna zasedba 22 profesorjev, do 27. julija pa bodo v zgornjem Posočju pripravili kar 24 koncertnih dogodkov na 13 različnih prizoriščih.

8. Orkesterkamp bo Bovec in okolico napoljneval z glasbo vse do 27. julija
8. Orkesterkamp bo Bovec in okolico napoljneval z glasbo vse do 27. julija  

BOVEC > Pod pisanim dežnikom poletne šole Orkesterkamp bodo udeleženci v svet orkestrskega in komornega repertoarja vstopali prek mojstrskih tečajev in seminarjev. Muzicirali bodo v petih orkestrih: dveh pihalnih in dveh simfoničnih ter v Cool Jazz Orkestru, pripravili pa so tudi notografski in dirigentski tečaj. Orkestre Orkesterkampa, od otroških do mladinskih, bodo vodili škotski dirigent Mark Heron, Andrea Loss iz Italije ter domača Mirko Orlač in Matjaž Brežnik, taktirka Jazz Cool Banda pa je v rokah Jake Puciharja.

Sveže pridobljeno znanje bodo glasbeniki predstavili na 24 koncertih - prvega bodo pripravili v ponedeljek zvečer na bovškem glavnem trgu - do 27. julija pa jih bodo nanizali še 23, z njimi pa zavzeli trge, terase, atrije, avle hotelov in glasbenih šol, slišati pa jih bo mogoče tudi na drugi strani meje, en koncert bodo namreč pripravili tudi v Tarcentu. V Zavodu lepih umetnosti Upol menijo, da ima Bovec z okoliškimi vasmi velik potencial, ki bo omogočal tako smiseln in bogat razvoj ambiciozno zastavljene poletne šole (umetniško jo vodi Simon Perčič), kot tudi razširitev same turistične ponudbe.

Na koncertih v okviru Orkesterkampa bodo nastopili tudi številni gostje: med drugim Slovenski orkester flavt, Orchestra di fiati Euritmia in Poskočni muzikanti. Na devetih zaključnih koncertih bodo poslušalci lahko prisluhnili tako pomembnim glasbenim umetninam kot tudi živahnim delom iz sveta filma, skladbam namenjenih revijalnim orkestrom in številnim drugim. Komorna ponudba povezana pod imenom Pop&Classics pa bo polna presenečenj in bo v manj formalnih lokacijah oživila ozračje in razveseljevala obiskovalce. MI


Najbolj brano