Bollywoodovci se bodo v nedeljo mudili v Postojni

V Ljubljani se bo v soboto začelo petdnevno snemanje bollywoodskega filma, ki so ga že snemali v Dubaju in Kalkuti. Naslednji dan bodo snemali v Postojni, tretji dan v Piranu in Izoli, 4. septembra pa naj bi se snemanje zaključilo na Bledu.

Glavna zvezda klasičnega bollywoodskega filma Cheran
Glavna zvezda klasičnega bollywoodskega filma Cheran  

LJUBLJANA> Režiser filma z veliko glasbe, plesa in tudi s slovenskimi plesalci bo Veera Venkata Vinayak, je povedala Katarina Karlovšek iz Regijske tiskovne agencije (RTA), ki koordinira obisk filmske ekipe iz Bollywooda.

Glavnina 45-članske indijske filmske posadke prihaja v Slovenijo z Islandije. Filmska ekipa bo zaradi ugodne prometne lege nastanjena v Domžalah.

Glavni zvezdi klasičnega bollywoodskega filma, v katerem bodo nastopili tudi slovenski plesalci, bosta indijska igralka Kajol in igralec Cheran, je povedala Karlovškova. Direktor fotografije bo Chota Knaidu.

Po besedah Karlovškove snemanje pomeni tudi priložnost, da Bollywood lokacije v Švici, Avstriji in Italiji zamenja za slovenske.

Bollywoodska filmska produkcija je poleg izjemne priljubljenosti v domovini vse bolj priljubljena v državah nekdanje Sovjetske zveze ter v Indoneziji in na Kitajskem. Indijci si prizorišča bollywoodskih filmov želijo ogledati tudi “v živo”, zato ta postanejo zelo obiskane turistične destinacije, je še povedala Karlovškova.

Premiera filma, ki še nima uradnega naslova, bo februarja prihodnje leto v Indiji.

STA


Najbolj brano