Blues festival Postojnska jama bo ponudil sedem koncertov

Ljubitelji blues glasbe bodo lahko vse do maja prihodnje leto uživali na izbranih koncertih Blues festivala Postojnska jama. Na četrtkovih koncertih v Jamskem dvorcu bo nastopilo sedem zvenečih imen iz svetovne blues glasbene scene.

Ljubitelji blues glasbe bodo lahko vse do maja prihodnje leto uživali na izbranih koncertih Blues festivala Postojnska jama
Ljubitelji blues glasbe bodo lahko vse do maja prihodnje leto uživali na izbranih koncertih Blues festivala Postojnska jama 

POSTOJNA> Umetniški vodja festivala Borut Bašin najkvalitetnejše izvajalce napoveduje že na samem začetku sezone.

Festival bo 25. oktobra odprl koncert izjemnega kitarista Luckyja Petersona, ki združuje sodobni blues s soul glasbo, rhythm & bluesom, gospelom in rock'n'rollom. Glasbenik je mojster kitare, orgel in petja ter slovi po svojih svojih živahnih in vročekrvnih nastopih, ki nikogar v občinstvu ne puščajo hladnega.

Sledil bo koncert svetovne blues kitarske atrakcije Ane Popovic, ki je v Postojni že nastopila, a jo bodo organizatorji zaradi izjemnega zanimanja ponovno gostili. Ana Popovic je danes eno največjih imen bluesa, zaradi svoje mladosti in predanosti glasbi pa postaja ambasadorka bluesa tudi tam, kjer ta glasba ni povsem v ospredju. V Postojni se bo predstavila 15. novembra.

Na prvem koncertu v prihodnjem letu bo nastopil Eric Bibb, eden najpomembnejših svetovnih avtorjev in izvajalcev akustičnega bluesa. Njegovi nastopi so bogata in neposredna glasbena, pa tudi duhovna izkušnja, njegova glasba pa splet mnogih slogov in vplivov. Poslušalce osvaja z izjemno mehkim in subtilnim petjem ter povsem drugačnim načinom igranja kitare, kar mu omogoča odpiranje vrat v povsem nov svet bluesa.

Carvin Jones, teksaški kitarski mojster mlajše generacije in eden izmed velikih upov nove blues scene, bo v Jamskem dvorcu nastopil 14. februarja. S svojim na trenutke nenavadnim nastopom, ki spominja na legendarnega Jimija Hendrixa, poslušalce vodi v nepozabna doživetja. Kitara mu je, kot bi bila zraščena s telesom. Igra jo v vseh mogočih pozicijah, skozi njegovo igranje je čutiti pripadnost blues-rock izrazu.

Mesec dni zatem bo v Postojni koncertiral Duke Robillard, kitarist, vodja skupine, avtor, pevec, producent in studijski glasbenik, 18. aprila pa se bo slovenskemu občinstvu predstavila gospel in blues pevka Nora Jean. Koga bodo gostili v mesecu maju, organizatorji še niso želeli razkriti.

Blues festival Postojnska jama je v minulih letih našel svoj krog ljubiteljev, ki se vedno znova vračajo v Postojno. Organizatorji večere v Jamskem dvorcu prirejajo na malo drugačen način, kot ostali ponudniki tovrstnih koncertov.

STA


Najbolj brano