Badjurova nagrada Alenki Bartl

Po štirih dneh projekcij in druženja med filmskimi ustvarjalci se bo s podelitvijo festivalskih nagrad v portoroškem Avditoriju nocoj sklenil 15. festival slovenskega filma (FSF). Žirija bo nagrade vesna podelila v več kategorijah, ob zaključku festivala pa bodo Badjurovo nagrado izročili filmski kostumografki in pedagoginji Alenki Bartl.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ> Bartlova je letos edino veliko stanovsko nagrado v Sloveniji za delovanje na področju filma prejela za svoje izjemno avtorsko delo na področju filmske kostumografije, ki ga je ustvarila v nadvse plodnih 54 letih dela pri slovenskem filmu.

O dobitnikih nagrad vesna, med katerimi so najbolj odmevne vesne za najboljši celovečerni film, najboljšo režijo ter najboljšega igralca in igralko, bo odločala režija v sestavi predsednika Demetra Bitenca ter članov Hanke Kastelicove, Zvezdane Mlakar, Mitje Okorna ter Valentina Perka.

V boju za naziv najboljšega slovenskega celovečernega filma so letos Generacija 71 v režiji Boštjana Slatenška, Vaje v objemu Metoda Pevca, Šanghaj Marka Naberšnika, Nahrani me z besedami Martina Turka, Srečen za umret Matevža Lužarja, Pisma iz Egipta Polone Sepe in Hvala za Sunderland Slobodana Maksimovića. Prvič letos bodo nagrado podelili tudi najboljšemu dokumentarnemu filmu. V boju zanjo je osem filmov.

V sklopu letošnjega FSF bodo sicer skupno prikazali 66 filmov, od tega kar 43 v tekmovalnem programu.

STA


Najbolj brano