3P se ozira na Balkan

Prihodnji teden, 4., 5. in 7. februarja, se v e-Kavarno PiNA vrača šesta edicija festivala poezije 3P (Pesniška prihodnost v Pini), ki bo letos v znamenju del prihodnosti oziroma še neizdanih del ter premierni slovenski predstavitvi revije Idiot Balkan, ki vključuje izbor poezije in proze mladih avtoric ter avtorjev iz petih držav nekdanje Jugoslavije.

Utrinek iz lanske edicije festivala 3P Foto: Arhiv: Kid Pina
Utrinek iz lanske edicije festivala 3P Foto: Arhiv: Kid Pina

KOPER > Festival prepoznava in vabi pesnike velikega potenciala, za katere verjame, da bodo na področju poezije v Sloveniji ustvarili nekaj pomembnega. Med sodelujočimi na festivalu 3P je veliko takih, ki kasneje izdajo svoja dela, sodelujejo na domačih in mednarodnih festivalih (zgolj med lanskimi so trije bili na Festivalu Pranger) ter pobirajo številne nagrade (med sodelujočimi v preteklih letih dve nagradi za najboljši prvenec, dve Zlati ptici, Veronikina in Jenkova nagrada).

Letos se bodo s svojimi najnovejšimi deli predstavili: Uroš Prah, Gašper Torkar, Jan Krmelj, Bojan Savič Ostojić, Vladimir Đurišić, Marko Pogačar, Anja Golob, Monika Vrečar, Barbara Jurič.

NR


Najbolj brano