24-ur za prijavo na razpis v SNG

Samo 24 ur naj bi imeli kandidati na voljo, da so se prijavili na nedavni razpis za pomočnika direktorja za vodenje umetniško-strokovnega dela v SNG Nova Gorica, piše v današnjem Dnevniku.

Samo 24 ur naj bi imeli kandidati na voljo, da so se prijavili na nedavni razpis za pomočnika direktorja za vodenje umetniško-strokovnega dela v SNG Nova Gorica Foto: Leo Caharija
Samo 24 ur naj bi imeli kandidati na voljo, da so se prijavili na nedavni razpis za pomočnika direktorja za vodenje umetniško-strokovnega dela v SNG Nova Gorica Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na ta razpis so opozorili v Društvu gledaliških režiserjev. Iz razpisa ni bil razviden postopek imenovanja ali odločanja. Ob tem v omenjenem društvu dodajajo, da je razpis zahteval nerelevantna znanja, kot so osnovno znanje računalniškega programiranja in znanje specifičnih tujih jezikov. Dnevnik še piše, da tudi direktor ustanove Jožko Čuk po mnenju društva ne sme izbrati “pomočnika”, ne da bi ga predhodno potrdili svet zavoda, ustanovitelj in mestna občina kot večinski financer gledališča.

Dnevnik piše, da se v SNG Maribor, SNG Opera in balet Ljubljana, nazadnje pa tudi v SNG Nova Gorica malce po svoje lotevajo javnih kadrovskih razpisov.

NR


Najbolj brano