Vaša uporabniška izkušnja bo izboljšana, če boste dovolili piškotke. - Poglejte podrobnosti
sreda, 16. april 2014

Časarja in Marzija oprostili tudi višji sodniki

Koprsko višje sodišče je potrdilo oprostilno sodbo nekdanjemu predsedniku uprave Luke Koper Robertu Časarju in članu uprave Borisu Marziju. Tožilstvo jima je očitalo, da sta pri dokapitalizaciji hčerinskih družb v Romuniji zlorabila položaj.

sreda, 16. april 2014

Spravili so se na avtomobile

Neznanec je v Novi Gorici poškodoval streho osebnega avtomobila renault clio. Lastniku je povzročil za približno 1000 evrov škode. Oškodovanec v zvezi z omenjeno zadevo ni podal predloga za pregon, zato bodo policisti na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali poročilo pristojnemu novogoriškemu Okrožnemu državnemu tožilstvu.

sreda, 16. april 2014

Ustavijo, okradejo in se odpeljejo v neznano

“Ena takšna ekipa lahko razdaljo od Budimpešte do Milana prevozi v enem dnevu, vmes zamenja tri ali več vozil in izvrši deset tatvin,” pojasnjuje višji kriminalistični inšpektor Aleš Kegljevič. Da so avtocestni tatovi dobro organizirane združbe, kaže tudi zločin, zaradi katerega voznika audija iščejo Slovaki.

sreda, 16. april 2014

Dars bo med prazniki umaknil zapore z večjih delovišč

Družba za avtoceste v RS (Dars) bo najpozneje do četrtka umaknila zapore z vseh večjih delovišč, promet pa med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki ne bo oviran.

sreda, 16. april 2014

Posojila banki menda ni vrnil zaradi stečaja Vegrada

Na novogoriškem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje nekdanjemu podjetniku Milošu Kodretu, ki mu tožilstvo očita poslovno goljufijo. Novi kreditni banki Maribor (NKBM) naj bi dolgoval skoraj 400.000 evrov, njegova obramba pa pojasnjuje, da posojila ni mogel poplačati zaradi neizterljivih terjatev Vegrada in LTH, ki sta tedaj že bila v stečaju.

sreda, 16. april 2014

Goršetu deset let zapora, ostal naj bi tudi brez vile

“Obtoženi so krivi,” je včeraj popoldne začel z izrekom sodbe nekdanjemu stečajnemu upravitelju Hidra Branetu Goršetu, njegovi ženi Barbari Gorše ter soobtoženima Vladu Petku in Rudolfu Trčku predsednik senata Julijan Glavina.

sreda, 16. april 2014

“Življenje je nedotakljivo in sveto”

“Življenje je nedotakljivo in sveto,” je poudarila sodnica Orjana Trunkl po obsodbi Marka Markoviča in Koste Aleksandrova. Zaradi umora Oliankija Vatovca marca lani je Markoviča senat obsodil na najvišjo možno kazen, 30 let zapora, Aleksandrova pa na 27 let zapora.

  « 1 2 3 4  » 
Zadnje novice: