#7. val



Horoskop

Kronika
Slovenija
Na slovenskih letališčih lani za tretjino več potnikov
Na slovenskih letališčih lani za tretjino več potnikov

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož - so lani sprejela več kot 1,3 milijona potnikov, kar je za tretjino več kot predlani. Veliko večino potnikov so našteli na ljubljanskem letališču, je danes objavil statistični urad.

Fajon v Šanghaju tudi o Luki Koper
Fajon v Šanghaju tudi o Luki Koper

Ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je odprla poslovni forum v Šanghaju, kjer se mudi v spremstvu 71-članske gospodarske delegacije. Foruma se je udeležilo več kot sto kitajskih podjetij. Srečala se je tudi z županom Šanghaja Gong Zhengom in odprla razstavo Plečnikova Ljubljana.


7. Val
Računalničar Marjan Bradeško (desno) je leposlovno knjigo Hodim, torej grem, skupaj z okoliškimi grapami in hribi, novinarjem 
predstavil na Vrhu Skopice.
Poklon opuščenim vasem, oda samotnim grapam in hribom

Desetletja smo čakali na najbolj nenavadno in poetično vabilo na Vrh Skopice, na predstavitev knjige Hodim, torej grem Marjana Bradeška. Pojma nismo imeli, kje Skopica je. V vodnikih je ni bilo težko najti, a nas je na poti ustavila zapora na najbližji cesti s tolminske strani. Pa smo prebrali knjigo in so ob odi samotnim gričem in grapam zasrbele pete. Prav to je predvidela Manca Ogrin, ki se je za Planinsko zvezo Slovenije podpisala pod vabilo.

Matej Arčon
(INTERVJU) Matej Arčon: “Zdravstvo bo ostalo javno in bo bolj dostopno. To je od začetka naše vodilo.”

Z ministrom za Slovence v zamejstvu in po svetu ter podpredsednikom Gibanja Svoboda in vlade Matejem Arčonom o evropskih volitvah, razmerah v koaliciji,...

Na  openskem strelišču, kjer stoji spomenik padlim talcem, so se 
minulo nedeljo poklonili spominu na dogodke izpred 80 let.
“Nasilje se v zadnjih 80 letih nikoli ni poleglo”

Bilo je spomladi leta 1944. Nemci so dobrega pol leta po kapitulaciji Italije imeli vse več težav z nadzorovanjem primorske regije zaradi vse pogostejših ...



Sobota
Praznujte življenje vsak dan sproti

Vikend bo pester in zanimiv, pazljivo le, da vas zvezdne podpore ne spodbudijo v podzavestno delovanje in se ne spustite v debate, ki vas bodo na hitro pripeljale do prepirov.



Canoli so eden najbolj značilnih posladkov na Siciliji.
Sveži okusi Sicilije: pomaranče, limone in morje

Na vasi in v mestih, v lokalnih tavernah ali popularnih restavracijah, povsod odsevajo okusi morja, podeželja in sicilskih gora.

Francoz Dimitri Chapelle v Sloveniji išče ravnovesje med tekom in 
službo.
Francoz, uspešen trail tekač, ki živi v Sloveniji, je spekel torte za Rogliča, Dončića in Prevca

Francoz Dimitri Chapelle v Sloveniji išče ravnovesje med tekom in službo. Je namreč zavzet trail tekač, član ATD Savinjčan in slaščičarski mojster, ki ...


Kultura

Šport
Zdravje
Zanimivosti
Volkswagen Tiguan: veliko zanimanje za tretjo generacijo
Zanimivosti
Volkswagen Tiguan: veliko zanimanje za tretjo generacijo

Po lanski svetovni premieri se tretja generacija tiguana v teh dneh premierno predstavlja slovenskim kupcem. Zanimanje zanj je veliko, a težko bo doseči predkoronsko leto, ko so zabeležili skoraj 1800 prodanih primerkov. Letošnji prodajni načrt obsega okrog tisoč vozil.

Na spletu