Zenhäusern zmagovalec finalnega slaloma, Braathen osvojil slalomski seštevek

Ramon Zenhäusern je zmagovalec zadnjega slaloma na finalu sezone svetovnega pokala v alpskem smučanju, ki ga je gostil Soldeu v Andori. Švicar je vodil že po prvi vožnji. Norvežan Lucas Braathen pa je z drugim mestom osvojil slalomski seštevek sezone. Na zadnji tekmi sezone ni bilo slovenskega predstavnika.

Ramon Zenhäusern Foto: STA
Ramon Zenhäusern Foto: STA

ANDORRA LA VELLA > Lucas Braathen je bil drugi že na prvi progi, v finalu pa je v boju za slalomski mali kristalni globus prehitel drugouvrščenega v seštevku discipline rojaka Henrika Kristoffersena.

Ta je bil po prvi vožnji peti, v finalu je skočil na tretje mesto, kar pa je bilo vseeno premalo za prevzem prvega mesta v posebnem seštevku discipline.

Skoraj je kazalo na zmago 22-letnega Braathena, a je bil švicarski dvometraš Ramon Zenhäusern odličen v ciljni strmini in je za pičlih šest stotink sekunde odbil napad mladega Norvežana, ki pa je sezono končal s svojim prvim globusom. Zaostanek Kristoffersena je na tretjem mestu finalne tekme sezone je znašal 63 stotink sekunde.

Zenhäusern je z zmago osvojil bron v slalomskem seštevku sezone. Prehitel je rojaka Daniela Yula, ki je odstopil v prvi vožnji.

Veliki kristalni globus za skupno zmago sezone je drugo leto po vrsti osvojil Švicar Marco Odermatt, ki na slalomih ne nastopa.

Najboljši Slovenec v skupnem seštevku je Žan Kranjec na 11. mestu, v slalomskem seštevku pa je Štefan Hadalin sezono končal na 43. mestu. Hadalin je bil edini Slovenec med moškimi, ki je v minuli sezoni osvojil točke v slalomu.


Najbolj brano