Z avtom v zid, a to ni bila voznikova edina težava

Da je alkohol za volanom še vedno velika težava nekaterih voznikov, kažejo tudi zapisi o dogajanju na primorskih cestah minuli konec tedna. Policisti opozarjajo tudi na voznike, ki vozijo pod vplivom prepovedanih drog. Eden med njimi je trčil v zid in ograjo pri hiši, rekorder med pijanimi vozniki pa je bil tokrat italijanski voznik.

Rekorder minulega  konca  tedna  je  bil  italijanski  voznik, ki je  
napihal  1,11  miligrama  (po starem  2,3  promila). Foto: PU Koper
Rekorder minulega konca tedna je bil italijanski voznik, ki je napihal 1,11 miligrama (po starem 2,3 promila). Foto: PU Koper

PRIMORSKA > V petek, malo po 21. uri, je 46-letni voznik z avtom peljal iz Stare Gore proti Vogrskemu, zaradi neprilagojene hitrosti ga je zaneslo s ceste, trčil je v zid in ograjo pri hiši. V nesreči se voznik ni poškodoval. Policisti so mu odredili alkotest, ki je pokazal, da je vozil “trezen”, hitri test za prepovedane droge pa je bil pozitiven. 46-letnik na strokovni pregled ni hotel, policisti pa so ugotovili, da je vozil v času začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli.

Pozitiven je bil tudi hitri test za droge, ki so ga policisti v petek malo pred polnočjo odredili vozniku v Kromberku. Test je bil pozitiven na kanabis. Tudi ta voznik ni hotel na strokovni pregled. Petkov večer se je slabo končal še za 35-letnega italijanskega voznika. Policisti so ga ustavili v Novi Gorici, napihal je 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,56 promila). A se s tem kršitve še niso končale. Hitri test za prepovedane droge je bil namreč pozitiven na kokain. Strokovni pregled, s katerim bi to lahko ovrgel, je Italijan odklonil.

Še več je napihal italijanski voznik, ki so ga v soboto ponoči, nekaj pred eno uro, možje postave ustavili v Vrtojbi. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 1,11 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,3 promile). Novogoriški prometni policisti so v petek, nekaj pred polnočjo, obravnavali še 49-letnega italijanskega voznika, alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,10 miligrama, preizkusili pa so ga še s hitrim testom. Ta je bil pozitiven na amfetamine in metamfetamine. Tudi on je strokovni pregled odklonil in si tako prihranil dodatne stroške.

Več nevarnih voznikov so prestregli tudi policisti koprske policijske uprave. V petek okoli 23. ure je v Kopru 35-letni voznik napihal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (0,9 promila). Zatem so v Pivki ustavili avto, ki ga je vozil 40-letnik. Hitri test za droge je bil pozitiven na amfetamine. 43-letna voznika, ki so jo ustavili pri Pivki, pa je napihala 0,72 miligrama (1,5 promila).

V nedeljo, pol ure po polnoči, so policisti v Postojni ustavili 36-letnega voznika, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja. Napihal je 0,81 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,7 promila). Vozilo so mu zasegli. Zaradi hujših prekrškov večino voznikov čakajo obdolžilni predlogi in zagovor na okrajnem sodišču.


Najbolj brano