Policisti prosijo za dodatne informacije o oboroženem ropu v Solkanu

Neznani zamaskiran moški je na zadnji dan minulega leta ob 18.25 zakorakal v bencinski servis Petrol v Solkanu in ga oropal. Uslužbencu je z balkanskim naglasom zagrozil z manjšim nožem. Nato je z nekaj sto evri črpalko zapustil in stekel skozi park v bližini. Za njim se je izgubila vsaka sled, novogoriški policisti ga še vedno iščejo.

Solkanska bencinska črpalka je bila v zadnjih urah leta 2022 tarča 
neznanega zamaskiranega roparja. Foto: Leo Caharija
Solkanska bencinska črpalka je bila v zadnjih urah leta 2022 tarča neznanega zamaskiranega roparja. Foto: Leo Caharija

SOLKAN > Bilo je na silvestrovo, v soboto ob 18.25, ko je v bencinski servis Petrol v Solkanu zakorakal zamaskiran moški (na glavo naj bi si poveznil ženske hlačne nogavice) in od uslužbenca zahteval denar. Svojo grožnjo je - v jeziku z balkanskim naglasom - podkrepil z manjšim nožem. Bencinsko črpalo v ulici Cesta IX. korpusa je nato hitro zapustil in zbežal skozi park ob črpalki. Tam se je za njim izgubila vsaka sled.

Takoj po ropu se je na kraj kaznivega dejanja pripeljalo več policijskih patrulj. Policisti so takoj začeli z delom, da bi čim prej izsledili neznanega moškega, ki je odnesel nekaj sto evrov gotovine. Zaradi ropa nihče ni bil poškodovan, so pa storilca posnele tudi tamkajšnje nadzorne kamere.

Okoliščine ropa bencinskega servisa v Solkanu novogoriški policisti še vedno intenzivno preiskujejo, saj roparja še niso izsledili. O oboroženem ropu so obvestili tudi preiskovalnega sodnika in tožilstvo.

Ob tem policisti vse občane, očividce ali ostale, ki bi glede silvestrskega ropa imeli koristne informacije, prosijo, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko (05) 303 44 00 ali jim pišejo na elektronski naslov pp_nova_gorica.pung@policija.si. Lahko tudi pokličejo na interventno številko policije 113 ali jim informacije anonimno zaupajo na številko 080 1200.

To je bil tretji lanski oborožen rop Petrolovih bencinskih servisov na Goriškem. Sredi avgusta je moški z nožem zagrozil uslužbencu manjše črpalke na Vojkovi ulici v Novi Gorici. Konec oktobra pa sta moška, ki so ju nato prijeli v Gorici, črpalko v središču Šempetra pri Gorici oropala s pištolo.


Najbolj brano